UFC

Blaydesa nije impresionirao idući protivnik: ‘Taktiku za Jairzinha lako je osmisliti‘

Curtis Blaydes
 Greg Baker/AFP/Profimedia
U borbi Curtisa Blaydesa i Jairzinha Rozenstruika niti jedan si ne smije dozvoliti poraz

Vrlo dobro odrađen je matchmaking u vrhu UFC-ove teške kategorije. Jedan od okršaja koji slijede u bližoj budućnosti tako donosi sudar četvrtog i šestog borca sa službene ljestvice, Curtisa Blaydesa i Jairzinha Rozenstruika. Borba je to u kojoj pobjeda donosi novu veliku priliku za iskorak, neku poput one kakvu je Blaydes prokockao u svojoj posljednjoj borbi, kad ga je savladao Derrick Lewis.

Što se tiče borbe protiv Rozenstruika, pripreme za istu ne bi se trebale previše razlikovati od onih kakve je odradio za posljednju borbu. Vrlo je lako zaključiti gdje je Blaydes u prednosti, a zna se i koja je glavna kvaliteta njegovog protivnika. Sad je samo pitanje hoće li Blaydes uspjeti odraditi sve što je potrebno da mu se ne ponovi neželjeni trenutak iz prošle borbe. Nešto o tome rekao je u razgovoru za Low Kick MMA.

"Nisam impresioniran njegovom tehnikom. Snaga je impresivna, ali tehnika ne. Gledao sam ga protiv Ciryla Ganea i odmah se tu vidjela razlika u brzini, fluidnosti i tehnici. Jairzinho je borac stare škole. Ti ideš, ja idem, ti ideš, ja idem. Ne smatram ga eksplozivnim, nema neke lude napade, zapravo sve što radi su osnove. No, to mu do sada prolazi pa se drži onog što zna raditi. Ne donosi puno iznenađenja i zbog toga je lako za njega pripremiti taktiku. Ali, u svakom trenutku moraš biti svjestan te snage pa tako i oprezan", prokomentirao je Blaydes ono što ga čeka.

Naravno, opreza ne smije niti u jednom trenutku nedostajati. Blaydes je to najbolje naučio u borbi protiv Lewisa. Jedan kiks bio je dovoljan da se umjesto u borbi za (privremenu) titulu nađe u borbi za zadržavanje statusa borca iz vrha.

"Trebala bi to biti borba kao protiv Derricka Lewisa, samo što ja ovog puta neću biti pogođen aperkatom. Mislim da sam brži od njega, a svakako sam duži. Ukupno sam bolji borac, čak bih rekao da imam i bolje udaračke tehnike od njega. Agresivniji sam i bit ću sposoban pritisnuti ga do ruba kaveza. Nakon toga ću dočekati njegovu pogrešku i završiti ga, nebitno hoće li to biti na nogama ili ću ga srušiti i napokon doći do te prve pobjede prisiljavanjem na predaju", glasi ta spomenuta jednostavna taktika.

Poraz u ovoj borbi niti jednom nije opcija, barem onome tko namjerava ostati relevantan kandidat za napad na vrh sve otvorenije i kvalitetom punije teške kategorije.

Linker
23. travanj 2024 09:05