UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Lov na veliku pobjedu i rekord po PPV prodaji

UFC 264
 Ufc
Conor McGregor i Dustin Poirier, dvojac koji je u drugi plan bacio gotovo cijeli sjajan program

Dočekali smo i tjedan u kojem UFC vjeruje da može srušiti rekord prodaje prijenosa jedne svoje PPV priredbe ili barem doći do drugog mjesta vječne ljestvice prema tom podatku. Poprilično su iz najveće svjetske MMA promocije sigurni da je treća borba Conora McGregora i Dustina Poiriera ono što može dovesti do toga.

Samo šest mjeseci nakon neočekivanog Conorovog pada


Siječanj ove godine trebao je donijeti veliki povratak Conora McGregora, pobjedu kojom će pokazati kako je i dalje borac koji se može popeti na svjetski tron. A u njegovom planu to nije samo tron lake kategorije, nego i onaj u velteru. Imao je sve predispozicije za rezultat koji mu je potreban, uključujući i uvjerljivu pobjedu nad istim protivnikom u njihovom prvom okršaju. Na kraju se dogodilo ono što MMA čini tako lijepim sportom. Dustin je izdržao vrlo dobru Conorovu prvu rundu, a onda u drugoj odradio svoj posao. Osvetio je najteži poraz karijere, došao automatski do najveće pobjede, ali i do treće borbe, koja će mu donijeti najveći honorar karijere.

Poirier je zbog ove borbe odbio borbu za titulu, iako je dugo vremena tvrdio kako mu UFC-ov pojas prvaka znači više od bilo kakvog novca. Na kraju je zaključio kako može uzeti novce, upisati još jednu pobjedu te nakon toga napasti prvaka. Odnosno, odabrao je pokušati uzeti sve i otići u povijest. S druge strane, glavno pitanje oko McGregora je može li on biti jednako motiviran kao u vrijeme dok nije posjedovao bogatstvo, kao u vrijeme dok se za tako što borio i to niti u jednom trenutku nije sakrivao. Ako uspije aktivirati "Notoriousa" sigurno će biti bolji nego u prošloj borbi. Njegovi fanovi nadaju se da ga takvog mogu još koji put pogledati, a ova borba dati će odgovor je li to zapravo moguće.

2.4 milijuna prodanih prijenosa rekord je jedne UFC priredbe, a drže ga McGregor i Khabib Nurmagomedov, odnosno UFC 229 priredbe. Na drugom mjestu su McGregor i Diaz s 1.6 milijuna. UFC se nada rekordu, no nema sumnje kako bi bili zadovoljni i s drugim mjestom vječne ljestvice prodaje prijenosa. Prošla borba neslužbeno je došla otprilike do istog tog broja.

Sjajan glavni program u sjeni naslovnih zvijezda


Potrudio se UFC ponuditi odličan program koji je pomalo nepošteno ostao u sjeni glavne borbe. Sunaslovna borba tako je velteraški duel Stephena Thompsona i Gilberta Burnsa. "Wonderboy" tvrdi kako je on stilski najteži mogući protivnik za Kamarua Usmana, a priliku to dokazati imat će u ovoj borbi. Burnsu je ovo prva borba nakon poraza koji mu je nanio upravo Usman, a u toj borbi je čak u jednom trenutku bio blizu iznenađenja, no nije uspio do kraja odraditi posao. Uvjerljivi Usman u posljednje vrijeme nije imun na revanše pa se tako svom može nadati i Brazilac. Ali, prvo mora ostvariti pobjedu u stilsku izuzetno izazovnoj borbi.

I preostale tri borbe glavnog programa su itekako vrijedne pažnje. Teškaška borba Taija Tuivase i Grega Hardyja možda nije rankingom jaka, ali je svakako zanimljiva svakome tko poznaje karijere ova dva borca. Tu je i okršaj ženskog bantama između Yane Kunitskaye i Irene Aldane, kao i nova borba Seana O'Malleya. No, rijetko tko je zadovoljan njegovim protivnikom, debitantnom ne baš zavidnog omjera.

Uvodni program niti malo ne zaostaje


Svakako vrijedi spomenuti uvodni program koji bi itekako dobro trebao zabaviti one koji ne namjeravaju spavati nego pogledati kompletnu priredbu. Imena poput Carlosa Condita, Michela Pereire, Ryana Halla i Dricusa De Plessisa svakako su garancija uzbuđenja.

Gdje i kad se priredba održava?


Priredba se održava u Las Vegasu, u T-Mobile Areni, s početkom glavnog programa točno u ponoć sa subota 10. srpnja na nedjelju 11. srpnja. Glavni program je predviđen za već standardnih 4 sata ujutro.

UFC 264 - Popis borbi

(-70 kg) Dustin Poirier vs. Conor McGregor
(-84 kg) Gilbert Burns vs. Stephen Thompson
(+93 kg) Tai Tuivasa vs. Greg Hardy
(-61.5 kg) Irene Aldana vs. Yana KunitskayaBan
(-61.5 kg) Sean O'Malley vs. Kris Moutinho

(-77 kg) Carlos Condit vs. Max Griffin
(-84 kg) Niko Price vs. Michel Pereira
(-66 kg) Ryan Hall vs. Ilia Topuria
(-84 kg) Dricus du Plessis vs. Trevin Giles

(-57 kg) Jennifer Maia vs. Jessica Eye
(-84 kg) Omari Akhmedov vs. Brad Tavares
(-57 kg) Zhalgas Zhumagulov vs. Jerome Rivera
(-84 kg) Alen Amedovski vs. Hu Yaozong

Linker
19. travanj 2024 08:13