UFC

Bo Nickal ima velike planove za eventualni meč s Khamzatom: ‘Raznijet ću krov stadiona kad razbijem tog tipa‘

Bo Nickal

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Američki borac već ima jasnu viziju kako bi njegova borba (za titulu) s Chimaevim trebala izgledati

Bo Nickal početkom lipnja nokautirao je Valentinea Woodburna nakon samo 38 sekundi njihove borbe na UFC 290 priredbi i tako dodatno pojačao "hype" koji buja oko njegovog imena još od debija u američkoj promociji. Unatoč tome što u svom borilačkom životopisu ima tek pet profesionalnih mečeva (dva u UFC-u), bivšeg trostrukog NCAA hrvačkog prvaka mnogi već uparuju s nekima od najjačih imena u "rosteru". Jedno od tih imena je i ono Khamzata Chimaeva.

"Mislim da svi žele vidjeti kako se borim protiv Khamzata. Želim se boriti protiv njega, ali moramo još graditi. Dugo se nije borio, razbio je Kevina Hollanda prije gotovo godinu dana i volio bih ga vidjeti kako se bori u srednjoj kategoriji", rekao je 27-godišnji Amerikanac u razgovoru za MMA Hour.

Nakon spomenute Khamzatove borbe s Hollandom sredinom rujna prošle godine, čečenskog borca sa švedskom adresom u više se navrata povezivalo s Kamaruom Usmanom, a on je i sam u svom (prekinutom) intervjuu za švedski Expressen dao naslutiti da bi da borba mogla biti dijelom UFC 294 priredbe (Abu Dhabi) u listopadu, iako službene potvrde još nema. Nickal se nada borbi s "Borzom", i to borbi za naslov prvaka "middleweighta", ali je svjestan da je to trenutno samo na teoretskoj razini i da je za okršaj takvog tipa potrebno još vremena, strpljenja, ali i pobjeda obaju boraca. Ipak, američki borac već ima jasnu viziju kako bi to trebalo jednog dana izgledati.

"Moj cilj s Khamzatom je borba na stadionu Allegiant (Las Vegas, op. a.) rasprodati ga u meču za pojas i raznijeti krov tog objekta kad razbijem tog tipa. Bit će potrebno malo više vremena da izgradim reputaciju i dođem do mjesta gdje želim biti, ali i da on dođe do mjesta gdje treba biti, kako bi ta borba imala atmosferu kakvu zaslužuje", rekao je Nickal, pa dodao:

"Kad bismo se borili za pojas, to bi mogla biti najveća borba, ali trenutno nijedan od nas nije prvak niti se bori za titulu. Mislim da bi to trebala biti borba za naslov. Ne za privremenu titulu, "BMF" ili nešto slično, nego za stvarni UFC pojas srednje kategorije".

Linker
19. svibanj 2024 17:52