UFC

Bo Nickal nakon ekspresne pobjede: ‘Dobar je osjećaj upisati nokaut, ali ostajem privržen hrvanju! Postat ću svjetska klasa!‘

Bo Nickal

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
To mu je bio drugi najbrži nokaut u karijeri

Novi veliki UFC-ov projekt Bo Nickal (5-0, 2-0 UFC) nastavlja graditi svoju karijeru i veliki ‘‘hype‘‘ oko svog imena. Donedavno ponajbolji američki hrvač ranije ove godine debitirao je u UFC-u pobjedom protiv Jamieja Picketta u prvoj rundi, a danas je upisao još jednu ekspresnu pobjedu.

Nickal je nakon 38 sekundi borbe nokautirao Vala Woodburna (7-1-0, 0-1 UFC) koji je u ovaj meč ušao neporažen, ali i na ‘‘short notice‘‘ četiri dana uoči same borbe. Nickal se originalno trebao boriti protiv Treseana Gorea, ali nakon što je Gore otkazao meč, Woodburn je pristao uskočiti, no nije se dobro proveo.

Nakon borbe, Nickal je na press konferenciji izjavio da je stvarno dobar osjećaj pobijediti na ovakav način te da je presretan raspletom događaja.

"Sjajan je osjećaj upisati nokaut te sam ponosan što mogu predstavljati American Top Team na ovaj način. Ne postoji ništa kao MMA. Ne postoji sport na svijetu koji se može usporediti, po mom mišljenju, koliko je raznovrstan i koliko možete učiniti. Svaki put kad izađem i borim se, jako sam zahvalan na prilici."

Pričao je i svojim hrvačkim korijenima. Svjestan je da mora razvijati i druge segmente borbe, no kako kaže, ostaje vjeran onome u čemu je najbolji.

"Treniram s najboljim hrvačima na cijelom svijetu – osvajačima zlatne olimpijske medalje, državnim prvacima, popis ide u nedogled. Uvijek ću ostati vjeran svojim korijenima. Naravno da ću razviti ove druge vještine jer se prema svakoj pojedinoj borilačkoj vještini – bilo da je riječ o boksu, muay thaiju, jiu-jitsu, hrvanju – odnosim s istom količinom poštovanja i poštovanja. Do kraja karijere – već imam hrvanje na svjetskoj razini, a imat ću boks, jiu-jitsu i muay thai."

Na kraju je odgovorio na pitanje što je idući korak za njega.

"Odmorit ću se par dana, a onda ću sjesti sa svojim timom i svojom ženom pa ću odlučiti što dalje. Jedno sigurno znam - mogu pobijediti bilo koga!", zaključio je.

Linker
18. svibanj 2024 18:03