UFC

Bo Nickal više neće nastupati ove godine: ‘Supruga je trudna, a isplanirao sam i mnoštvo odlazaka u lov‘

Bo Nickal

 Screenshot (youtube, Bo Nickal)
Jedan od najtalentiranijih UFC-ovih boraca srednje kategorije odradio je dva nastupa u ovoj godini

Bo Nickal novi je veliki UFC-ov projekt i s razlogom ‘‘hype‘‘ sve više raste oko njegovog imena. Nekoć ponajbolji američki hrvač prošle godine izborio je ugovorom s UFC-om, a u ovoj kalendarskoj godini odradio je prva dva nastupa unutar UFC-a.

U trećem mjesecu ove godine porazio je Jamieja Picketta ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, a protekli vikend nokautirao je Vala Woodburna u prvoj rundi borbe. Sjajno je Nickal započeo svoju UFC karijeru, a mnogi ga već sada žele vidjeti protiv rangiranih protivnika unutar UFC-ove srednje kategorije.

Bo Nickal i sam vjeruje kako je već nakon 5 profesionalnih MMA nastupa spreman za nešto takvo, ali 27-godišnjem hrvaču ipak se ne žuri kad je u pitanju sljedeći nastup. Nickal je gostovao u MMA Houru i otkrio je kako je lako moguće da ga ove godine više niti ne gledamo unutar kaveza, unatoč tome što je iz prošlog meča izašao ‘‘neokrznut‘‘.

‘‘Postoji dobra šansa da se više ne borim ove godine. Lakoćom bih mogao odraditi još dva meča, čak bih se idući tjedan mogao boriti. Međutim, sav moj trening i priprema usmjereni su ka mojoj 10. obrani titule koja će doći s vremenom. Ne pripremam se za svoj sljedeći meč i moje razmišljanje uvijek je takvo. Ja ću raditi ono što će me najbolje pripremiti za moju 10. obranu titule. Naravno, što manje vremena prođe između mojih mečeva, ‘hype‘ više raste. Iskreno, to mi nije niti bitno. Nije me briga za ‘hype‘, niti me briga što ljudi govore o meni. Ja sam ovdje da se borim.‘‘, rekao je Nickal.

Jedan od razloga zbog kojih će Nickal izbivati jest trudnoća njegove supruge. Neposredno nakon meča protiv Woodburna na UFC 290 eventu, Nickal je otkrio kako će postati tata. 27-godišnji američki borac planira biti uz svoju suprugu tijekom svog tog perioda trudnoće i nedugo nakon poroda, ali postoji još jedan razlog zbog kojeg će izbivati iz kaveza.

‘‘Kao što sam već najavio, moja supruga je trudna i želim biti uz nju. Također, imam hrpu odlazaka u lov isplaniranih za deveti mjesec. Bit ću u Novom Meksiku, na Aljaski, u Coloradu, bit će me posvuda. Moguće je da odradim još jedan meč ove godine, ali uglavnom ću biti u dvorani i raditi na napretku. Imao sam pet mečeva u posljednjih 13 mjeseci, što je zapravo podosta. Želim nastaviti napredovati, razvijati se i popravljati svoje vještine. Vidjet ćemo što će imati najviše smisla. Ne žuri mi se, doći ću na vrijeme tamo gdje želim biti. 27 mi je godina, a na vrhuncu ću biti još barem osam godina. Vjerujem da ću i s 35 biti na svom vrhuncu zbog svoje radne etike, discipline i posvećenosti unutar i izvan kaveza. Imam puno vremena za natjecanje. 5-0 je moj trenutni ‘score‘ i spreman se boriti s bilo kime, koga god Dana White i Hunter Campbell odaberu kao smislenog protivnika za mene. Ovdje sam da postanem jedan od najvećih svih vremena, a sve ostalo poput ‘hypea‘ na društvenim mrežama, zapravo mi ništa ne znači.‘‘, pojasnio je Nickal.

Ovaj vrlo talentirani američki borac uistinu oduševljava svojim ‘‘mindsetom‘‘ i vjerom u sebe. Njegove radne navike i psihička snaga definitivno su fantastični alati za velike stvari i bit će to jedna jako uzbudljiva karijera pred koju su stavljena velika očekivanja.

Linker
05. svibanj 2024 07:56