UFC

Bo Nickal ponovno opleo po Chimaevu: ‘On je emotivan, ali mene neće srušiti i ne može mi ništa‘

Nickal i Chimaev

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Nickal je trebao nastupiti u dvanaestom mjesecu, no zbog ozljede ipak neće

Ne događa se često da se toliki ‘‘hype‘‘ krene stvarati oko borca prije nego što debitira u UFC-u, no Bo Nickal uspio je pokrenuti velike razgovore o sebi unutar cijele borilačke zajednice. Ovaj talentirani borac srednje kategorije iza sebe ima tek tri profesionalna MMA nastupa, a dva od toga je odradio na DWCS-u gdje protivnike završio ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi.

Očekivalo se da će Nickal debitirati krajem godine na UFC 282 priredbi, no nažalost zbog ozljede je bio prisiljen otkazati nastup protiv Jamiea Picketta, ali borci su dobili novi datum te će se boriti 4. ožujka (treći mjesec) na UFC 285 priredbi u Las Vegasu.

Ono po čemu mnogi ipak možda najviše pamte ovog talentiranog borca jesu prozivke koje je u više navrata uputio na adresu Khamzata Chimaeva, a nedavno je gostovao u podcastu Michaela Bispinga u kojem se opet dotaknuo ‘‘Borza‘‘:

‘‘Idemo, ja sam spreman za njega, on je za mene odličan ‘matchup‘. On me ne može srušiti, dakle ne može mi ništa. Visok sam 185 cm i imam 93 kilograma, pravi sam srednjaš. To je meč kojeg jako, jako želim. On je u MMA-u nešto više od mene i malo je ispred mene u organizaciji, ali ne sumnjam da ćemo se kad-tad boriti‘‘, rekao je Nickal.

‘‘Ako on ostane neporažen i ako nastavi pobjeđivati, to bi mogla biti jedna od najvećih borbi u povijesti. On ide jako od prvog zvona, ali meni djeluje malo emotivno. Ne znam donosi li ispravne odluke, vidjeli smo da se protiv Burnsa počeo samo tući bez nekog razloga‘‘, zaključio je.

Nickal prvo treba proći par testova prije borbe protiv Chimaeva, a prvi ga čeka već u trećem mjesecu.

Linker
19. travanj 2024 18:28