UFC

‘Wonderboy‘ Thompson smatra da Chimaev treba ići u srednju kategoriju: ‘Što uopće traži u velteru?‘

Thompson i Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc, Themaclife)
Pitao se i da li bi uspio skinuti kilograme i da se dogovori borba protiv Covingtona

Puno polemike se vodi oko toga u kojoj bi se kategoriji Khamzat Chimaev uistinu trebao boriti, a sve je kulminiralo kada je prije UFC 279 priredbe i borbe protiv Natea Diaza za 3,5 kilograma pao vagu te je organizaciju doveo u situaciju da mora presložiti ‘‘card‘‘ kako bi se priredba uopće održala.

Neki borci ali i analitičari sugeriraju kako Chimaev nema što tražiti u velter kategoriji jer je jednostavno pretežak i ne može skinuti kilograme, a neki i govore kako nikad uistinu ni nije uspio skinuti na 77 nego su ga ‘‘puštali‘‘ te da je koristio trik s ručnikom da prođe vagu. Teško je to potvrditi i dokazati jer to znaju samo osobe koje su bile zadužene za to vaganje, ali i ‘‘Wonderboy‘‘ Thompson misli da Khamzat treba ići u srednju kategoriju:

‘‘Ono što sam čuo je da je on vrlo snažan velteraš. On treba ići u srednju, uopće ne razumijem što traži u velteru. Znam da pokušavaju srediti da se bori protiv Colbyja Covingtona, što mislim da bi bila zabavna borba. To bi bila dobra borba protiv nekog tko je dobar hrvač kao Khamzat, ali radi se o tome hoće li uspjeti skinuti kilograme. Hoće li?‘‘, rekao je Thompson za MMA Junkie.

Iako još uvijek nema nikakvih službenih podataka, vjerojatno je točna činjenica da se radi na meču Colbyja i Khamzata. Kada i gdje bi se ona mogla dogoditi, još je uvijek nepoznanica.

Linker
25. travanj 2024 04:11