UFC

Bo Nickal: ‘Smiješno je gledati Pereiru i Adesanyu kad uhvate jedan drugog i ‘grapplaju‘‘

Israel Adesanya (gornji) i Alex Pereira (donji)

 Vanessa Carvalho/Zuma Press/Profimedia
Talentirani američki borac i bivši hrvač vjeruje da bi se obojica loše proveli s njim u tom segmentu borbe

Sve smo bliže iščekivanom debiju Bo Nickala pod okriljem UFC-a. Jedan od najboljih američkih hrvača napravio je tranziciju u MMA i jako brzo dogurao je do najjače svjetske MMA organizacije.

Svoj debi odradit će na UFC 285 eventu koji se održava 4. ožujka (treći mjesec), a protivnik će mu biti Jamie Pickett. Nickal će nastupati u srednjoj kategoriji, a radi se o kategoriji koja ne obiluje elitnim hrvačima i Nickal će svakako ponuditi nešto novo. Alex Pereira trenutni je prvak UFC-ove srednje kategorije, a radi se o borcu koji je došao iz kickboksa. Hrvanje i parter velike su mane u njegovom repertoaru, a Nickal vjeruje da može to iskoristiti ako ikad dođe do obračuna.

Bo je posebno optimističan zbog borbe između Alexa Pereire i Israela Adesanye iz 11. mjeseca prošle godine. Bio je to obračun dvojice najboljih boraca srednje kategorije, a Nickal smatra da obojica boraca ‘‘grapplaju‘‘ na jako niskoj razini.

‘‘Gledao sam njihovu borbu nekoliko puta. Razmjene u stojci jako su impresivne, nemam što drugo reći. Oni su elitni udarači. Ali kad uhvate jedan drugog, to je gotovo pa smiješno. Ja se smijem na njihove kretnje u tim trenucima i gledajući što oni rade. Kad bih ja uhvatio nekog od njih, ne bi to dobro završilo za njih. Mislim da svi to znaju i nije to nekakva šokantna izjava, barem po mom mišljenju.‘‘, rekao je Nickal gostujući u MMA Houru.

27-godišnji američki borac posjeduje sve alate za postati elitnim borcem. Njegovo hrvanje je elitno, ali najbitniji je njegov pristup i radna etika. Nickal je kao i mnogi američki hrvači borac kojeg odlikuju istančane radne navike i želja za uspjehom. Nickal je u ovaj sport ušao s najvišim mogućim ambicijama.

‘‘Želim biti ‘P4P‘ najbolji borac na svijetu. Ako se moram boriti i protiv boraca koji su vrhunski grappleri, nemam problem s tim. Zato uostalom i treniram ovako naporno i ulažem toliko vremena u ovaj sport. Želim napredovati u ovom sportu. Želim biti siguran da su moje vještine zaokružene u cjelinu i da mogu poraziti bilo koga na planetu, neovisno o njihovom stilu borbe. Svaki dan radim na podizanju svoje razine. Uzevši sve to u obzir, kad god se budem borio, bit će hrvanja. Naravno da ću iskorištavati svoje hrvačke vještine kao prednost nad drugima.‘‘, rekao je Nickal.

Bit će uistinu zanimljivo vidjeti u kojem smjeru će ići karijera ovog talentiranog borca i vrsnog hrvača. Osim velikog atletskog talenta, Nickalova osobnost također djeluje zanimljivo, a UFC u njemu potencijalno dobiva novu veliku zvijezdu.

Linker
23. travanj 2024 06:20