UFC

(VIDEO) Robert Whittaker se obratio fanovima nakon poraza od Du Plessisa: ‘On se pojavio, a ja ne, čestitam mu, vratit ću se jači!‘

Sep 3, 2022; Paris, FRANCE; Robert Whittaker (red gloves) before his fight against Marvin Vettori (blue gloves) during UFC Fight Night at Accor Arena.,Image: 719251535, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Do ovog poraza u srednjoj kategoriji jedini ga je pobjedio Adesanya

Robert Whittaker je pokazao klasu u porazu. UFC 290 je proteklog vikenda bio težak za bivšeg prvaka srednje kategorije. Whittaker je ušetao u T-Mobile Arenu u Las Vegasu s namjerom da osigura treću borbu s prvakom Israelom Adesanyom i izašao je s tek trećim porazom u kategoriji.

U drugoj rundi Du Plessis je nokautirao Whittakera te osigurao napad na pojas, a "Reaper" nije imao problema čestitati protivniku.

"Čestitam Dricusu. On se pojavio u borbi, ja nisam (smijeh). To je priroda zvijeri, ne možeš imati loš dan. Reći ću da vjerujem da vas izazovi, poteškoće i prepreke koje vam se postavljaju, a koje prevladate, čine jačim. Izgradi karakter, učini te boljim čovjekom i zapravo boljim sportašem.”

Do UFC-a 290, Whittaker (24-7) je izgubio samo od Adesanye u srednjoj kategoriji (12-3), a sada će morati sjediti besposleno dok Du Plessis pokušava skinuti prvaka s trona u nadolazećem meču za pojas.

Nakon svakog prethodnog poraza otkako je prešao u srednju iz velter kategorije 2014. godine, australska legenda imala je impresivne rezultate, a namjerava održati taj trend na životu prije nego što dođe 2024. godina.

"Vratit ću se jači iz ovoga. Nadam se da ću se vratiti do kraja godine. Želim ući u oktogon do kraja godine, ući tamo, zatvoriti godinu pobjedom i vratiti ‘Reapera‘ kojeg svi poznajete. Sad ću uživati ​​nekoliko tjedana sa svojom obitelji odmarajući se i ponovno kalibrirajući, puneći baterije. Zatim ću se vratiti u dvoranu, vratiti na posao i vratiti se bolji nego ikad. Još jednom hvala svima!”, zaključio je.

Linker
05. svibanj 2024 07:38