UFC

Bobby Green kritizirao Makhacheva: ‘Zaspao sam gledajući njegove mečeve, nitko ga ne želi gledati‘

Bobby Green

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
35-godišnji veteran očito nije fan načina borbe kakav njeguje opasni Dagestanac

Priliku karijere imat će Bobby Green ovog vikenda u meču protiv Islama Makhacheva. 35-godišnji američki borac trenutno nije niti rangiran unutar top 15 izazivača, no ima priliku pobijediti četvrtorangiranog izazivača lake kategorije.

Green i Makhachev predvodit će UFC Fight Night 202 priredbu, a Bobby je u taj meč uskočio ka zamjena za Beneila Dariusha. Makhachev je na konferenciji za medije objasnio kako su ga brojni rangirani borci odbili te smatra da je Green pristao zato što mu je potreban novac.

Svjestan je i sam Green kako ga čeka težak meč, protiv borca kojeg bi mnogi radije izbjegli. Međutim, Bobby se želi prezentirati kao borac koji je uvijek spreman na obračun, no svjestan je Islamovih kvaliteta.

''Mislim da je on dobar protivnik. Definitivno jeste i trenutno je u svom pobjedničkom nizu (devet uzastopnih pobjeda, op.a.). On je šampionski materijal ako govorimo o njegovim pobjedama, samo o tome. Ali kada dođemo do kompletne MMA slike, radi se o proizvodu koji prodaješ. Svi mi nešto prodajemo, a publika će kupovati najbolju stvar koju mogu pronaći.'', započeo je Green na konferenciji za medije, a zatim je detaljnije pojasnio svoju teoriju.

''Što se Islama tiče, on radi to što radi. Ali iskreno, na neki način je dosadno. Čak i kad završi protivnika, on je i dalje dosadan. Moja stvar vrti se oko zabave i uzbuđenja. On može biti materijal za prvaka, ali je**no je dosadan. Nitko ga ne želi gledati, niti ih je briga za njega. Ja sam zaspao gledajući njegove borbe. Neki od ovih tipova nemaju borbe, nego mečeve.''

Bobby Green veteran je ovog sporta s 42 meča iza sebe. Trenutno je u nizu od dvije pobjede i pobjedom bi došao na korak od napada na titulu. Nikad u svojoj karijeri, Green nije osvojio pojas u nekoj od vrhunskih MMA organizacija poput UFCa- i Strikeforcea u kojima je između ostalih nastupao (bio je prvak King of the Cage promocije). Međutim, Green ističe kako titule nikada nisu bile glavna motivacija.

''Sve je isto od prvog dana, ništa se nije promijenilo. Moje namjere, ciljevi i težnje još su iste. Nikada nisam mario za titulu. Nije bitno hoće li doći ili neće doći. Meni je bitno da novac dolazi te da sam aktivan.'', objasnio je borac koji će privući brojne fanove koji preferiraju velike autsajdere.

Linker
25. travanj 2024 23:10