UFC

Makhachev već gleda prema borbi za titulu: ‘Oliveira bi mi bio lagan protivnik‘

Islam Makhachev i Cain Velasquez

 Instagram
Ruski borac do kraja ove godine vidi titulu UFC prvaka u svom vlasništvu

Lovit će ovog vikenda Islam Makhachev (21-1, 10-1 UFC) svoju desetu pobjedu u nizu. Nešto za što je uvjeren kako mu je dostatno da bi postao izazivač za titulu UFC prvaka lake kategorije. Zadatak će mu biti savladati zamjenskog protivnika Bobbyja Greena. Nažalost, Green nije rangiran borac i pobijedi li ga, Islam će i dalje ostati na samo dva savladana rangirana protivnika, od kojih je jedan držao 15. mjesto u trenutku njihove borbe. S druge strane, on sam je najmanje kriv za to i zapravo nije pošteno kažnjavati ga zbog toga.

Slijedom navedenog, možemo računati da to da će Islam postati izazivač ako dođe do spomenute pobjede, u koju je on zapravo uvjeren te ne vidi Greena kao nekoga tko bi ga mogao ugroziti. Tako da već gleda prema eventualnoj borbi za titulu, koja je trenutno u vlasništvu Charlesa Oliveire. A upravo Oliveiru vidi kao protivnika koji mu u potpunosti odgovara i kojeg bi vrlo lako savladao.

"Bila bi to dobra borba jer imamo gotovo jednak stil borbe. On ima dobre grappling vještine, dobar je udarač i zbog toga bi bila dobra borba. No, mislim da ne bi bila teška borba za mene. Mogu ga lakoćom srušiti jer znam da on nema baš neke hrvačke vještine. No, njegova grappling vještina je jednog jako visokog nivoa i vidjet ćemo tko je tamo bolji", izjavio je Islam tijekom medijskog druženja, dodavši kako vjeruje da će se za titulu boriti protiv Brazilca, koji prvo mora u svibnju savladati Justina Gaethjea:

"Mislim da će Oliviera pobijediti Gaethjea i onda će to biti borba borca s 11 pobjeda u nizu protiv borca s deset u nizu. Bit će to velika borba za sve MMA fanove. Oliveira će završiti Gaethjea. Prvu rundu će se odmjeriti s njim na nogama, a onda će ga srušiti i ugušiti."

Islamu u prilog ide situacija gdje zapravo nema niti jednog drugog relevantnog kandidata za napad na titulu, izuzev Beneila Dariusha, koji je bio njegov planirani protivnik za ovu borbu, čime bi ona bila pravi "title eliminator". Nažalost, Dariush je bio prisiljen otkazati borbu i zbog toga je zapravo došlo do ove situacije.

Linker
25. travanj 2024 17:13