UFC

Bobby Green opisao koliko je dobar Makhachev: ‘Nisam se mogao pomaknuti, nitko nije tako snažan‘

Bobby Green

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov borac lake kategorije dao je sve od sebe protiv maestralnog Dagestanca

Hrabro je Bobby Green proteklog vikenda na ''short notice'' uskočio u meč protiv Islama Makhacheva. 35-godišnji veteran nije imao puno toga za izgubiti, a pobjedom protiv Makhacheva, došao bi jako blizu napada na titulu. Bila bi to najveća pobjeda u njegovoj dosadašnjoj karijeri, no pokazalo se da je Green s razlogom ipak daleko od vrha.

Islam Makhachev lakoćom ga je savladao, tehničkim nokautom u prvoj rundi. Bobby je u tjednu ususret borbi zvučao samouvjereno te je uspio neke uvjeriti da postoji mogućnost iznenađenja. Ipak, Makhachev je isticao kako je Green taj meč prihvatio samo zbog novca koji će zaraditi.

Međutim, Green tvrdi da se uistinu nadao pobjedi, odnosno da je došao pružiti svoje najbolje izdanje, no jednostavno nije išlo bolje od onog što je prikazao.

''Dao sam sve od sebe. Ispričavam se svim mojim fanovima. Obećavam vam, iskupit ću se za ovo. Napravio sam što sam mogao za vas. Prvi put sam izgubio ovako. Učinio sam što sam mogao. Uskočio sam u meč ravno s kauča. Još uvijek sam oštećen od prošlog meča (dva tjedna ranije borio se protiv Haqparasta, op.a.). Htio sam priliku za testirati ovog tipa. Ako nam se putevi opet sretnu, bit ću spreman za njega.'', rekao je Green na konferenciji za medije nakon borbe.

Bobby je najavljivao kako Makhachev nikad nije bio testiran te da zapravo ne zna kako je biti u borbi. Smatrao je Green kako drugi protivnici nisu pružili adekvatan otpor te da je on prava osoba za odvući Makhacheva u ''duboke vode''. Međutim, jedna stvar je pričati to uoči meča, no posve druga priča događa se onog trenutka kada započne borba protiv Makhacheva. Dagestanac je fizički i tehnički vrhunski borac, ali se besprijekorno drži i svoje taktike. Dakle, s razlogom je 10 uzastopnih pobjeda iza njega, a to je sada shvatio i Bobby Green.

''On je tako strpljiv i toliko snažan. Malo po malo, on ide i ide, sve dok ne dođe do pozicije koju želi. Pokušao sam se okrenuti, ali on je došao do 'full mounta' i bio je tako snažan prilikom zadržavanja te pozicije. Nisam se mogao pomaknuti iz te pozicije. Niti jedan protivnik s kojim sam se borio nije tako snažan. Moram se uhvatiti treninga s utezima kako bih izgradio mišiće i snagu za ovu kategoriju.'', objasnio je Green.

Sve u svemu, Greenov niz od dvije uzastopne pobjede prekinut je proteklog vikenda. Ipak, Bobby uistinu nije puno izgubio tom borbom, jer Islam Makhachev po mnogima je najbolji borac lake kategorije. Pitanje je vremena kada će osvojiti pojas kojim će to i potvrditi.

Linker
22. travanj 2024 00:56