UFC

Kladionice Makhacheva već vide na tronu, ponuda za meč protiv Oliveire prvaku daje mizerne šanse

Islam Makhachev

 screenshot (YouTube, UFC)
Deset pobjeda u nizu stvorilo je Islamu Mahkachevu status kakvom se nadao

Gotovo je sigurno kako će Islam Makhachev u svojoj idući borbi biti izazivač za UFC-ovu titulu lake kategorije. Ništa drugo nakon deset pobjeda u nizu ne bi imalo smisla. Istina je da je u tih deset pobjeda samo dvije ostvario nad rangiranim borcima, a od toga je jedan uskočio kao zamjena, ali on sam je za to najmanje kriv. Borio se protiv onoga tko mu se htio suprotstaviti, tko je bio dostupan ili tko nije pronašao način kako ga izbjeći.

U tih deset pobjeda bio je impresivan. Nitko nije došao niti blizu da ga ugrozi pa zbog toga ne treba čuditi što je došao do statusa borca koji nezaustavljivo ide prema tronu na kojem bi se do kraja ove godine trebao naći. Tako se čini i po mišljenju onih koji najpažljivije trebaju procjenjivati kakve su šanse boraca u pojedinim okršajima. Naravno, riječ je o bookmakerima, ljudima koji osmišljavaju ponudu kladionice.

Bookmakeri u ovom slučaju Makhacheva već vide s pojasom u njegovom vlasništvu. Tako se barem može zaključiti po online kladionici koja je u svoju ponudu stavila borbu Makhacheva protiv aktualnog prvaka Charlesa Oliveira. U pitanju je ponuda koja bi se aktivirala ako bi Oliveira u svom idućem nastupu obranio titulu, nakon čega bi se ovaj okršaj ugovorio.

I dok je prema istoj kladionici Oliveira favorit za savladati Justina Gaethjea, nakon toga bi u borbu protiv Islama ušao kao veliki autsajder, nevjerojatno za jednog prvaka koji bi u tom slučaju bio unutar niza od 11 pobjeda.

No, BetOnline smatra kako je itekako realno na pobjedu Makhacheva postaviti tečaj -415, što bi prevedeno na naš način bilo 1.24. S druge strane, pobjeda Oliveire vrijedna je tečaja +345, odnosno 4.45. Ukratko, svoj ulog na pobjedu aktualnog prvaka množili biste s 4.45. Da uložite sto kuna, a Oliveira dođe do pobjede, imali biste 345 kn čistog dobitka.

Ponudu za meč Mahkacheva protiv Gaethjea nisu postavili.

Naravno, trenutne ponude su više tu za one koji se vole igrati na taj način, a sve će biti puno jasnije nakon svibnja i borbe Oliveire protiv Gaethjea. Brazilac za sada izgleda impresivno i uistinu ne vidimo pokriće takvog podcjenjivanja, posebno jer Islama još nismo vidjeti na ispitu protiv nekog od boraca najviše klase. No, isto tako znamo koliko su bookmakeri studiozni i na što sve paze u svojim procjenama. Vjerojatno imaju razloga za takvu ponudu.

Ako su bookmakeri u krivu, imate priliku jako dobro zaraditi Oliveirinom pobjedom.

Linker
03. svibanj 2024 14:31