UFC

Bobby Green žestoko kritizirao ostale borce: ‘Sve ću vas preskočiti jer ste pič**ce‘

Bobby Green vs. Nasrat Haqparast

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Iskusni američki borac razočaran je borcima koji su odbili meč protiv Makhacheva

Veliko poštovanje MMA fanova zadobio je Bobby Green onog trenutka kad je odlučio prihvatiti meč protiv Islama Makhacheva na ''short notice''. Dagestanski borac po mnogima je budući prvak kategorije, a sam Makhachev nerijetko je isticao kako se mnogi borci odbijaju boriti s njim.

Taj problem naročito se očitovao dok Islam nije bio visokorangiran kao sad (trenutno je četvrti u poretku izazivača). Svi su prepoznali njegovu kvalitetu, no eventualna pobjeda protiv njega nije puno vrijedila zbog lošije pozicije u poretku. Ipak, čini se kako lista zainteresiranih nije bila duga niti sad kad je Makhachev pri vrhu kategorije pa je nerangirani Bobby Green na koncu dobio priliku za pobjedu karijere.

Američki borac nastupio je 12. veljače na UFC 271 priredbi, a samo dva tjedna kasnije, ponovno će kročiti u kavez. Jedina preinaka koja se dogodila, tiče se kilaže. Makhachev i Green borit će se u ''catchweightu'' do 160 ''pounda'', što je za pet ''pounda'' (1.81 kg) više od gornje granice lake kategorije (156 'pounda'), ako se ne radi o borbi za pojas. Tada gornja granica te kategorije iznosi 155 ''pounda''. Green je prilikom gostovanja u MMA Houru objasnio zašto se meč održava u ''catchweightu''.

''Bio sam na odmoru i saznao sam za ponudu prije pet dana. Moj menadžer Jason House me nazvao, a ja sam mu rekao: 'Jasone, ja sam na odmoru. Upravo sam odradio jeb**u borbu i udebljo sam se. Imam oko 195 'pounda', a trebao bih skidati na 155?' Ljudi ne shvaćaju da sam ja velik tip. Već dan nakon vaganja, ja sam na 175 'pounda'. Neću se spustiti na 155 'pounda'. Odradit ću meč do 160 'pounda', čisto da ne propadne priredba. Ali nećete me natjerati na sve ovo samo da ne propadne priredba, bez da dobijem nešto zauzvrat.'', objasnio je Bobby.

Green je svjestan kako su rangirani borci dobili ponudu prije njega, no poprilično je razočaran njihovim pristupom, odnosno činjenicom da su odbili priliku boriti se protiv Makhacheva.

''Unaprijed znam, top 10 tipovi dobili su ponudu prije mene. Dan Hooker to je još prije rekao. Garantiram vam da su svi ti tipovi pičk**e. Žele čekati i birati svoje poteze. Njihova razmišljanja su: 'Ne, to nije dovoljno dobro za mene. Ne, trebam više vremena. Želim se boriti samo s nekim ispred mene, ali želim da to bude uz puni trening kamp i da su sve okolnosti idealne.', svi oni igraju tu čudnu igru. Sada ću vas sve preskočiti, a znate li zašto? Zato što ste prevelike pičk**e da prihvatite tu priliku.'', rekao je Green, a zatim je objasnio s kakvim će pristupom ući u kavez protiv Makhacheva.

''Pokazat ću vam pravu gangstersku stvar. Ući ću tamo poput gangstera i udarit ću tog tipa ravno u njegovu je**nu facu. Udarat ću ga sve dok ne padne. Hrvanje je sve što će on pokušati i to je u redu. On će hrvati, hrvati i samo hrvati. Ja znam hrvati također. Ali na kraju dana, samo želim svima pokazati kako se odrađuje ovo sranje. Ne možete sjediti sa strane i čekati perfektnu priliku.'', dodao je Bobby Green.

Lijepo je čuti kako Green pršti od samopouzdanja i ne predaje se unaprijed. Međutim, realnost je da u ovaj meč ulazi kao veliki autsajder i borba protiv borca kao što je Makhacheva, bit će puno kompliciranija nego li je Green to opisao.

Linker
26. travanj 2024 02:54