UFC

Boksač koji je nekoć prozivao Putina noćas se vratio na pobjedničke staze: Slavio nakon deset rundi

Michael Conlan

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ostvario je čak tri knockdowna

Michael Conlan vratio se na pobjedničke staza nakon zastrašujućeg poraza kojeg je u prošlom meču doživio od Leigha Wooda. Nakon deset rundi dominacije sudačkom odlukom je pobijedio Miguela Marriagu.

Conlan je vrlo oprezno, ali efektivno nadboksao Kolumbijca, a čak je ostvario i tri knockdowna i pobijedio je odlukom nakon deset rundi odlične borbe. Conlan je opravdao očekivanja domaće publike te je pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom (99-88, 99-88 i 99-89).

Marriaga je ulazeći u desetu rundu definitivno trebao nokaut, no nije uspio. Iako je imao uspjeha kada je doveo Conlana na konopce i poslao ga na pod, no ovaj se dosta brzo vratio u borbu a sve se to odvilo nekih 40 sekundi nakon početka posljednje runde. Iako je Conlan osjetio taj udarac, poslao je na pod Marriagu još jednom kao i u prethodnim rundama.

Conlan je i u devetoj rundi bacio Marriagu na pod, a uračunat mu je knockdown. Marriaga se nakon toga žalio da se poskliznuo no u očima sudaca to nije bilo tako. Žalio se i u sedmoj rundi nakon što ga je Conlan bacio u knockdown, a ovog puta je rekao da je dobio udarac u potiljak što suci opet nisu priznali.

Conlan je bio bolji i pobijedio odlukom sudaca. Podsjećamo, Conlan je na Olimpijskim igrama 2016. godine poražen od ruskog boksača te je nakon toga prozvao njihovog predsjednika Vladimira Putina da je platio suce. Istima je i nakon poraza pokazao i srednji prst.

Linker
20. travanj 2024 03:42