UFC

Bomba iz UFC-a za kraj dana! Khamzat Chimaev borit će se protiv Kamarua Usmana na priredbi u Abu Dhabiju!

Khamzat Chimaev i Kamaru Usman

 Profimedia
Dvojica elitnih hrvača odmjerit će snage u srednjoj kategoriji

U srijedu ujutro borilačkim je globusom gromoglasno odjeknula vijest o tome kako je došlo do promjene po pitanju glavne borbe večeri na predstojećoj UFC 294 priredbi i kako će, umjesto ozlijeđenog Charlesa Oliveire, s Islamom Makhacevim u oktogon ponovno ući Aleksander Volkanovski. Previranja na "fight cardu" su se nastavila i u drugom dijelu dana, pa je tako u večernjim satima (po hrvatskom vremenu) iz UFC-a stigla spektakularna vijest kako će se u sunaslovnoj borbi Khamzat Chimaev, umjesto s Paulom Costom, boriti s Kamaruom Usmanom!

‘Borrachinha‘

Iako je Costa ranije na svom Twitteru objavio kako se već nalazi u Abu Dhabiju i kako je spreman za okršaj s "Borzom", njegovo zdravstveno stanje ipak nije popratilo njegove želje i, na koncu, nije dobio medicinsko odobrenje za nastup s obzirom na to da se još oporavlja od operacije lakta kojoj je bio hitno podvrgnut zbog zaraze stafilokokom. Na njegovo mjesto, dakle, uskočio je Usman, pa ćemo tako u Etihad Areni gledati obračun dvojice klasnih UFC-ovih hrvača.

Chimaev je još u lipnju govorio kako je Usman njegov najvjerojatniji sljedeći protivnik i kako želi "samo njega", a ta mu se želja sada i ispunila. Iako je prava šteta što, s obzirom na zlu krv koja vlada među njima i borilačke stilove koji su im svojstveni, nećemo svjedočiti velikom okršaju Coste i Chimaeva, UFC se ipak pobrinio pronaći zamjenu koja je kvalitativnu razinu borbe održala izuzetno visokom, a možda je i dodatno povećala, i koja će sve ljubitelje slobodne borbe natjerati da s velikim interesom isprate UFC 294 "event". Prvi i četvrti izazivač velter divizije odmjerit će snage u - srednjoj kategoriji.

Linker
04. svibanj 2024 19:22