UFC

(VIDEO) Gdje je pošlo po zlu? Pogledajte kako je Jiri Prochazka završio Aleksandra Rakića

Jiri Prochazka (gornji) vs. Aleksandar Rakić (donji)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Srpski poluteškaš primio je mnoštvo teških udaraca prije nego je Herb Dean zaustavio meč

Silno smo se veselili povratku Aleksandra Rakića u kavez. Gotovo pune dvije godine srpski poluteškaš izbivao je iz kaveza, a glavni razlog pauze bila je teška ozljeda koljena koju je 2022. godine zadobio u meču protiv Jana Blachowicza.

Uspio se Rakić oporaviti, dobio je priliku nastupiti na UFC 300 eventu, a bivši prvak Jiri Prochazka izgledao je kao potencijalna ‘‘viza‘‘ za napad na titulu. Rakić na fotografijama izgledao nikad spremnije, najavljivale su se velike stvari, a nakon prvih pet minuta borbe, činilo se kao da će Rakić bez većih problema doći do pobjede nad Čehom.

Odlično je ‘‘Raketa‘‘ gađao ‘‘low kickovima‘‘, prisilio je Prochazku na promjenu ‘‘garda‘‘ jer mu je ozbiljno oštetio lijevu nogu, a posebno dobar Rakić je bio u kontroliranju distance. Prochazka gotovo nije uspijevao ni prići Rakiću, a srpski borac lakoćom je eskivirao gotovo sve napade Jirija.

Shvatio je Prochazka da se neće moći tehnički nadmetati s Rakićem i morao je meč učiniti ‘‘prljavim‘‘, odnosno, morao je inicirati tučnjavu umjesto tehničkog nadmudrivanja. Počeo je Prochazka puno više pritiskati u drugoj rundi, a Rakić se nije najbolje snalazio u takvim situacijama. Osjetio je Aleksandar kako Prochazka posjeduje razornu udaračku moć, a Rakićeve reakcije na Prochazkine udarce bile su znatno drukčije od reakcija Prochazke na udarce ‘‘Rakete‘‘.

Negdje sredinom druge runde, Prochazka je lijepo blokirao prednji direkt Rakića, a zatim je povezao ‘‘1-2‘‘ kombinaciju, odnosno, Prochazka je vezao prednji i stražnji direkt. Osim što je sjajno pogodio, Prochazka je dobro izbjegao desnicu Rakića, a srpski borac ostao je vidno uzdrman nakon stražnjeg direkta Prochazke.

Čeh je namirisao krv, agresivno je nasrnuo na Rakića, a posebno težak bio je udarac koljenom u Rakićevu glavu. Trudio se Rakić preživjeti ‘‘divljački‘‘ nalet Prochazke, ali kad se našao u donjoj poziciji u parteru, bilo je pitanje trenutka kada će borbi doći kraj. Nemilosrdno je Prochazka tukao ‘‘ground and poundom‘‘ i nakon tri minute i 17 sekundi druge runde, Herb Dean zaustavio je meč.

Nakon odlične prve runde uslijedio je podosta težak poraz Rakića i ovo mu je drugi uzastopni unutar UFC-ovog kaveza. Rakić na pobjedu čeka od trećeg mjeseca 2021. godine, a u prilog mu ne ide podatak da je Anthony Smith ostao jedini aktivan UFC-ov borac među protivnicima koje je Rakić porazio tijekom svoje UFC karijere.

Nadamo se da će se ‘‘Raketa‘‘ brzo oporaviti i češće nastupati, a ne sumnjamo da će uslijediti i povratak pobjedama.

Kako je izgledala završna sekvenca borbe između njega i Prochazke, pogledajte klikom na LINK.

Linker
16. travanj 2024 13:03