UFC

Bonus za borbu večer otišao u ruke glavnih aktera, a podijeljena su i dva bonusa za izvedbu večeri

 Josh Emmett, Ilia Topuria 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Konkurencija je bila velika

Poznati su dobitnici bonusa od $50 000 sa sinoćnje priredbe, a kandidata je stvarno bilo za birati. U preliminarnom dijelu smo već dobili kandidata za borbu večeri nakon što su Chepe Mariscal i Trevor Peek pružili borbu za pamćenje, a pravi rat pružili su također i Joshua Van protiv Zhalgasa Zhumagulova.

No kada smo pomislili da su borci s uvodnog dijela programa ukrali šou, na scenu su nastupili sudionici glavne borbe večeri; Ilia Topuria i Josh Emmett. Nakon pet rundi prebijanja od strane Topurie, i jako dobrog otpora i konstantnih prijetnji Josha Emmetta, ipak je odlučeno da će upravo oni biti dobitnici bonusa za najbolju borbu večeri. Emmett je dokazao da je čvrst borac velikog srca za kojeg riječ predaja ne postoji, dok je Ilia dokazao kako pripada samome vrhu divizije, a kasnije je prozvao prvaka Alexandera Volkanovskog i vječitog prvog izazivača za naslov Maxa Hollowaya.

Prvi bonus za izvedbu večeri zasluženo je otišao kod Maycee Barber. Ona je sinoć upisala petu pobjedu u nizu prekidom u drugoj rundi protiv uvijek opasne Amande Ribas. Završila ju je serijom udaraca iz partera, a kasnije je izrazila želju za revanšom protiv Alexe Grasso. Prva runda bila je u znaku obje borkinje, no nešto bolji finiš ipak je imala Barber, da bi u drugoj rundi pritisnula gas, ‘high kick‘ udarcem načela Amandu, te ju zatim završila laktovima i udarcima u parteru.

Jedan od najboljih nokautova ove godine zadao je David Onama čime je zaslužio drugi bonus za izvedbu večeri. Aperkatom je nokautirao Gabriela Santosa dok je još stajao na nogama, a zatim ga je u padu još jednom pogodio. Atraktivnom pobjedom vratio se na pobjedničke staze, ali i pokazao da je ozbiljan u nakani da se plasira u top 10 ove divizije. Iako je Gabriel Santos djelovao bolje u prvoj rundi, strpljivi David je svoju priliku dočekao u drugoj rundi.

Linker
03. svibanj 2024 16:16