UFC

Ilia Topuria dominantno porazio Josha Emmeta, jedan sudac mu dao nevjerojatnu bodovnu razliku

Ilia Topuria  

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Nastavio niz neporaženosti

Oba borca su jako otvorili prvu rundu, i iako je tu bilo udaraca s obje strane, ostavlja se dojam da je prve dvije runde uzeo Topuria. Emmett nastavlja još jače u trećoj rundi, a iako je volumen udaraca i dalje na strani neporaženog borca, dojam je ipak da je treću rundu uzeo Emmett.

U četvrtoj rundi Topuria je u jednom trenutku rušio Emmetta čistim udarcem, te bio na korak da završi borbu, no veteran je uspio preživjeti i borba je uskoro vraćena u stojku. Pred kraj runde Topuria je ponovno završio na Emmettu te ga pokušao završiti udarcima iz partera, no ‘stara kost‘ je i to preživio, ali tu rundu je vjerojatno izgubio s dva boda razlike. Peta runda je također otišla u korist i dalje neporaženog borca.

Sudačka odluka bila je jednoglasna, no pokazala je nevjerojatnu dominaciju Topurie (50-44, 50-42, 49-45). Jedan sudac je očito tri runde dosudio u korist Topurie s 2 boda razlike, što je nevjerojatna rijetkost.

Nakon što je u svojoj posljednjoj borbi pobijedio još jednog neporaženog borca, UFC ga i dalje nastavlja slati na opasne protivnike. Brycea Mitchella je pobijedio puno lakše nego li je itko to očekivao, no ovoga puta je odradio još bolju predstavu.

Josh Emmet je nakon pet uzastopnih pobjeda zaustavljen prije četiri mjeseca od strane Yaira Rodrigueza, a gorak okus poraza u ustima htio je isprati upravo protiv Ilia Topurie, no bio je jako daleko od toga.

Linker
30. travanj 2024 18:49