UFC

Borac koji je nokautirao Stricklanda: ‘Uvijek je lijepo vidjeti svoju djecu kako odrastaju i osvajaju svijet‘

Sean Strickland (lijevo) i Israel Adesanya (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
36-godišnji brazilski velteraš prisjetio se svoje pobjede nad novopečenim prvakom srednje kategorije

Mnoštvo analiza slušali smo nakon meča između Seana Stricklanda i Israela Adesanye, a uglavnom se dolazilo do dva zaključka. Velika većina smatra da je Israel Adesanya jednostavno imalo ‘‘lošu večer‘‘ i nije niti približno pružio svoj maksimum. Ona druga skupina smatra da je Adesanya odradio meč sukladno svojim mogućnostima, ali Sean Strickland je svojom izvedbom jednostavno neutralizirao sva ‘‘Izzyjeva‘‘ oružja.

Svoje viđenje sitaucije dao je borac koji je zapravo prvi nokautirao Seana Stricklanda. Brazilac Elizeu Zaleski dos Santos još 2018. godine porazio je Stricklanda te je uz Alexa Pereiru jedini borac koji je uspio nokautirati Seana Stricklanda. Zaleski je Seana nokautirao u prvoj rundi, a pogodio ga je fantastičnim stražnjim kružnim udarcem, prije nego je posao dovršio s još nekoliko dodatnih udaraca. U osvrtu na meč Adesanye i Stricklanda, Zaleski je rekao:

‘‘Vidio sam vrlo jednostavnu stvar. Adesanya dolazi do nokauta tako što kontrira protivničke napade, on ne napada prvi. Njegovi napadi bazirani su na skupljanju bodova, a najopasniji je u povlačenju. To smo vidjeli protiv ‘Poatana‘ (Alexa Pereire). Ukoliko se krećete prema naprijed u meču protiv Stricklanda, to je upravo ono što Strickland želi i radi najbolje. Adesanya nije koristio kutove, nije bacao krošee. Borio se tamo gdje je Strickland najbolji. Puno je načina za poraziti Stricklanda, ali on (Adesanya) je činio upravo ono što nije trebao činiti.‘‘, rekao je Zaleski.

Njegova analiza pomalo je i nejasna, jer Adesanya se dobar dio meča povlačio, a prema Zaleskom, to bi trebalo biti područje u kojem je najjači. Međutim, Strickland je sjajno eskivirao gotovo sve pokušaje kontri i jednostavno je ‘‘samljeo‘‘ Adesanyu svojim pritiskom.

Elizeu Zaleski dos Santos tako se može pohvaliti da je porazio borca koji je deklasirao Adesanyu, a Brazilac se i toga dotaknuo gostujući u Trocacao Franca podcastu.

‘‘Uvijek je dobro vidjeti svoju djecu kako odrastaju i osvajaju svijet. Navijam za tipove s kojima sam se borio, jer njihove pobjede podižu i moju vrijednost. Navijao sam za Stricklanda u ovom meču.‘‘, zaključak je iskusnog brazilskog velteraša.

Linker
22. travanj 2024 08:16