UFC

Borba Dillashawa i Sandhagena ponovno ugovorena za sredinu ljeta

TJ Dillashaw
 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
UFC-ova bantam kategorija trebala bi sredinom ljeta dobiti novog izazivača

Nakon što je njihova borba planirana za 8. svibanj otkazana zbog posjekotine kakvu je TJ Dillashaw zaradio na treningu, bivši prvak bantam kategorije i Cory Sandhagen dobili su novi datum okršaja za prvog izazivača bantam kategorije. Čeka ih duel na UFC Fight Nightu 192, koji se održava 24. srpnja, no uvjeti još nisu poznati.

Pod uvjete se prije svega misli hoće li biti glavna borba ili će se naći negdje drugdje na programu, iako se može pretpostaviti kako je riječ o prvoj opciji, budući da su tako bili već uparenu za prvu planiranu borbu. To bi se trebalo saznati nakon što UFC službeno najavi ovu borbu, ali gledajući na trenutno najavljene preostale borbe s programa, mjesto "main eventa" vjerojatno je osigurano.

Dillashaw se ovim putem vraća nakon dvogodišnje doping suspenzije, a zbog svega što se događalo će njegovo vrijeme izvan Octagona biti ukupno 30 mjeseci. S druge strane će imati momka koji je slavio u sedam od osam borbi u UFC-u te od kojeg je bolji bio tek prvak Aljamain Sterling. Posebno je Sandhagen impresivan bio u posljednje dvije borbe, kad je nokautirao timske kolege Frankieja Edgara i Marlona Moraesa.

Dillashaw je u bantamu poražen tek tri puta, od toga dva puta pomalo kontroverzno, odnosno dvojbenim sudačkim odlukama. Prvi put je to bilo protiv Raphaela Assuncaoa, a taj je poraz kasnije osvetio, dok je drugi put bilo prilikom prvog gubitka titule, kad ga je savladao Dominick Cruz. Prvi poraz se dogodio sad već dosta davno, odnosnu u njegovom UFC debiju, odnosno finalu 14. sezone Ultimate Fightera, kad ga je prekidom savladao John Dodson. U posljednjem nastupu prije suspenzije, napao je titulu muha kategorije, ali tamo ga je završio Henry Cejudo.

Kao što je navedeno, datum još uvijek nije službeno potvrđen, ali nema razloga da se to ne dogodi, budući da su mediji prenijevši informaciju dodali kako ona dolazi iz izuzetno upućenih izvora.

Linker
17. travanj 2024 07:48