UFC

‘Protiv Makhacheva se nitko ne želi boriti, on doživljava Usmanovu sudbinu‘

Islam Makhachev
 TASS/ddp USA/Profimedia
Mnogi su ostali iznenađeni imenom idućeg protivnika Islama Makhacheva

Godinu i pol dana prošlo je između dvije borbe Islama Makhacheva. No, kad se Dagestanac u ožujku ove godine napokon vratio, upisao je sjajan nastup i dominantnu pobjedu nad Drewom Doberom. Njegov timski kolega Khabib Nurmagomedov najavio je kako će se Islam do kraja godine boriti za titulu prvaka pa se slijedom toga očekivala borba protiv nekog borca koji bi ga približio Top 5 poretku lake kategorije. Ali, to se nije dogodilo.

Zapravo, svojevrsni šok za sve bilo je njegovo uparivanje protiv Thiaga Moisesa, brazilskog borca koji nije niti rangiran. Čak niti činjenica da se isti nalazi unutar niza od tri pobjede nije mogla dati odgovor na pitanje zašto će se Islam boriti upravo protiv njega. Tek iz nekih njegovih izjava moglo se zaključiti kako je bilo velikih problema po pitanju pronalaska protivnika. Sad je nešto tako potvrdio i njegov drugi, sad već pomalo bivši timski kolega, Daniel Cormier. Njegovo objašnjenje Islamove situacije prenio je ESPN.

"Nitko se ne želi boriti protiv njega. Islam bi ih sve razbio. Zapravo, on će ih sve razbiti. Imam sigurno informaciju kako su ga ponudili Paulu Felderu i Rafaelu Dos Anjosu, kao i još nekih borcima u Top 10, ali nitko se ne želi boriti protiv njega. Ne znam što mu preostaje nego jednostavno se boriti, zarađivati novac i raditi prema svojoj prilici za napad na titulu. Ovo sve me jako podsjeća na ono što je doživljavao Kamaru Usman kad se uspinjao prema vrhu", izjavio je Cormier.

Makhachevu je pobjeda protiv Dobera bila sedma u nizu, čime je svoj profesionalni omjer doveo na 19-1. Poraz je doživio tek u svojoj drugoj UFC borbi, kad ga je pogodio i nokautirao Adriano Martins, borac koji sad već dugo nije u UFC-u. Sve nakon toga Makhachev je savladao podosta dominantno. Mnogi ga čak smatraju naprednom verzijom Khabiba, budući da vjeruju kako bivši prvak nikad nije imao kvalitetu borbe na nogama kakvu Islam posjeduje već sada.

Posljednja pobjeda dovela je Makhacheva na deseto mjesto ljestvice lake kategorije, no to mu nažalost nije pomoglo po pitanju pronalaska adekvatnog protivnika. No, činjenica je da neće moći još dugo zaobilaziti, posebno ako opravda očekivanja i u idućoj savlada Moisesa.

Linker
23. travanj 2024 18:53