UFC

Borba Kevina Hollanda i Kylea Daukausa očekivano dobila novi datum

Kevin Holland i Kyle Daukaus
 screenshot
Nitko nije mogao biti zadovoljan završetkom proteklog vikenda održane borbe

Kevin Holland i Kyle Daukaus borili su se u sunaslovnoj borbi UFC Fight Night a193, priredbe održane u jutarnjim satima nedjelje 3. listopada. Susret članova srednje kategorije završio je već u prvoj rundi, pozicijom u kojoj je Daukaus gušenjem prisilio Hollanda na predaju, ali odmah je znao kako nema razloga za slavlje. Ranije u borbi dogodio se sudar glavama, nakon kojeg je Holland u prvom trenutku izgledao nokautiran. Sudac Miragliotta čak je uskočio prekinuti borbu, no onda je vidio Hollanda kako pokušava nastaviti se boriti te je pustio da se akcija odvija dalje.

To je zapravo bila greška Miragliotte, budući da je kasnije prikazana snimka jasno otkrila da je Holland u sudaru glavama izgubio svijest te kako nakon toga borba više nije bila ista. Odnosno, presudila je ta nehotična situacija i bilo je jasno kako je "no contest" jedina pravilna odluka koju su suci mogli donijeti. Borci su se odmah složili kako bi revanš bio najbolja opcija, iako je kod Daukausa viđena doza nezadovoljstva.

"Smeta me način na koji je ovo završilo. On se svojevrsno oporavio od sudara glavama i sudac Dan nije rekao ništa dok smo se borili. Kevin se također borio dalje i to mi je bilo u redu. Da se isto dogodilo meni, prihvatio bih to. Da se on uspio vratiti tako da se ustao i opako me nokautirao, od toga bi napravili veliku priču na ESPN-u. Rekli bi kako je doživio sudar glavama, a onda se oporavio i nokautirao me. No, zato što se on oporavio, a ja sam ga nakon toga ugušio, dobio sam poništenu borbu", rekao je Daukaus medijima nakon priredbe.

Holland je rekao kako je nakon borbe smatrao da je poražen te kako zapravo nema ništa protiv toga da borba i bude tako okarakterizira. Unatoč tome što je otkrio da je spomenuti sudar na njega itekako utjecao.

"Mislim da sam bio ozbiljno uzdrman. Ne sjećam se apsolutno ničega. Osjetio sam kako sam pao na pod i odjednom sam ga imao na leđima. Što god da se dogodilo između sam pomislio da je Bogom dano. Nisam pomislio da bi moglo biti 'no contest'", rekao je Holland odmah nakon borbe, dodavši: "Želim odraditi borbu ponovno. Nakon borbe sam mu rekao da mu mogu dati moj broj te da možemo odraditi ponovno. Želim to, mogao bih to napraviti odmah sada. Želim se ponovno boriti protiv svakoga tko me je savladao."

UFC se složio kako je to jedina prava odluka, kontaktirali su nakon toga borce koji su prihvatili novi ponuđeni datum. Radi se o 13. studenog, kad će se održati još jedna priredba iz Fight Night serije i ova će borba svakako biti jako lijep dodatak programu kojeg bi po svemu sudeći trebali predvoditi Max Holloway i Yair Rodriguez. Sama ta borba je dovoljan razlog za popratiti priredbu, no ovakvi dodaci su nešto što ćemo uvijek pozdraviti.

Holland je inače u ovoj borbi tražio prekid niza od dva poraza, ali i priliku pokazati svoj hrvački napredak. Daukaus je tražio svoju najveću pobjedu do sada i zapravo je njoj bio jako blizu. Na kraju će ipak to morati napraviti još jednom.

Linker
26. travanj 2024 04:26