UFC

Strickland optužuje Adesanyju za doping: ‘Doći ću do tebe i zajedno ćemo si unositi testosteron u šu**k‘

Sean Strickland

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
30-godišnji ‘‘Tarzan‘‘ uvjeren je da se Israel Adesanya koristi nedozvoljenim supstancama

Jedno od najzanimljivijih imena srednje kategorije tokom 2021. godine, svakako je ono Seana Stricklanda. Trenutno sedmorangirani izazivač srednje kategorije upisao je dvije pobjede ove godine. Krzysztof Jotko i Uriah Hall respektabilna su imena koje je Sean savladao, a trenutno je u nizu od pet pobjeda unutar UFC-a (četiri u srednjoj kategoriji). Iduće godine čeka ga najveći izazov do sada, jer protivnik će mu biti šestorangirani izazivač Jack Hermansson.

Dvojica boraca predvodit će UFC Fight Night priredbu 05. veljače iduće godine. Samo tjedan dana kasnije, Israel Adesanya i Robert Whittaker trebali bi se obračunati u meču za prvaka UFC-ove srednje kategorije. Jared Cannonier i Derek Brunson borit će se nešto ranije, 22. siječnja. Upravo pobjednika te borbe, mnogi vide kao legitimnog izazivača, nakon što Whittaker i Adesanya odrade revanš. Međutim, Sean Strickland smatra kako u određenim kombinacijama on zaslužuje poziciju idućeg izazivača.

‘‘Ukoliko Brunson pobijedi, mislim da bih ja trebao dobiti ‘title shot‘ ako savladam Jacka. Ipak, ako Cannonier pobijedi, on zaslužuje napad na titulu. Brunsona smo već gledali protiv Adesanyje i Whittakera. Mislim da bih ja trebao dobiti priliku. Whittaker neće pobijediti Izzyja. Bez uvrede, Whittakeru ti si je**ni divljak i tvoj sam fan. Ali on neće pobijediti u tom meču.‘‘, izjavio je Strickland u razgovoru za MMA Junkie.

Iako ‘‘Tarzan‘‘ navodi kako je fan Whittakera, svejedno favorizira Adesanyju. Međutim, čini se da Sean Strickland nije naročiti fan trenutnog prvaka srednje kategorije te ga čak optužuje za korištenje nedopuštenih sredstava.

‘‘Ja sam jedan od boraca koji najviše treniraju u UFC-u i napravit ću sve da dođem do ‘title shota‘. Ukoliko uspijem, idemo Izzy, odradimo to, ja sam je**no spreman. Međutim, ne želim ti donositi grudnjak.‘‘, rekao je Strickland aludiravši na ginekomastiju koja je prvaka zahvatila ususret borbe protiv Paula Coste, u rujnu 2020. godine.

Inače, ginekomastija je hipertrofija tkiva dojke u muškaraca, odnosno dolazi do vidnog povećanja dojke. Adesanyju se optuživalo da je došlo do ginekomastije zbog uporabe dopinga, no Izzy nikada nije bio pozitivan na antidopinškom testiranju te je takve navode odbacio. Strickland međutim i dalje nije uvjeren u priču o nevinosti Adesanyje u cijelom tom slučaju.

‘‘Izzy je odličan borac. On dolazi iz kickboxinga, a jeste li ikad vidjeli borca s ginekomastijom iz nekog drugog razloga (osim dopingiranja)? Jeste li ikad vidjeli UFC borca koji puši travu i dobiva ginekomastiju? Ikada? To nije moguće. Radi se o činjenici i svi to znamo. Ali neovisno o tome, Izzy je je**no odličan borac. I to svi znamo također. To je meč koji želim.‘‘, objasnio je Strickland.

Adesanyja je svoju ginekomastiju objašnjavao pretjeranom konzumacijom marihuane. U razgovoru s Arielom Helwanijem, prvak srednje kategorije naveo je kako mu je i UFC-ov doktor to potvrdio. Ipak, ukoliko Sean Strickland dogura do meča protiv Adesanyje, jasno je što će biti glavna tema njegovog ‘‘trash talka‘‘.

‘‘Izzy, doći ću do tebe čovječe. Možemo gledati anime i ti možeš unositi je**ni testosteron u moj šu**k. Ja ću to raditi s tobom. Vi se bodete u trbuh, ako se ne varam? Tako to radite? Ti si ekspert za je**ne steroide. Kako se to radi?‘‘, dodao je ‘‘Tarzan‘‘ u nastavku razgovora.

Linker
26. travanj 2024 15:41