UFC

Borba Nicka Diaza i Robbieja Lawlera samo par dana prije održavanja doživjela veliku promjenu

Nick Diaz
 screenshot (YouTube, UFC)
Nick Diaz i Robbie Lawler ipak će imati malo lakši četvrtak i petak nego što se mislilo

Borba Nicka Diaza i Robbieja Lawlera mnogima je najuzbudljivija na cijelom UFC 266 programu, koji se održava nadolazećeg vikenda, unatoč tome što se na istom nalaze dvije borbe za titulu, onu u muškoj perolakoj i ženskoj muha kategoriji. Ipak, prva borba popularnog Nicka nakon šest i pol godina te ujedno i revanš spektakularne borbe iz ranih UFC dana svakako donosi nešto posebno.

Kako se i prvi okršaj, onaj iz travnja 2004. godine, održao u velter kategoriji, tako je borba i ovog puta dogovorena do 77 kilograma. Uostalom, to je kategorija u kojoj Lawler već godinama nastupa te čiji je bio prvak. Istu je i Diaz preferirao tijekom svojih UFC dana, tek je posljednji nastup, onaj iz siječnja 2015. godine protiv Andersona Silve, odradio u srednjoj kategoriji. No, sad je došlo do toga da će u njoj i ostati, a Lawler se u istu vratiti po prvi put nakon 2012. godine.

Naime, kako je sam Dana White otkrio, Diaz je zatražio promjenu kategorije. Iako se Lawleru prvobitna ideja o 84 kilograma nije svidjela, budući da možemo pretpostaviti kako je imao posložen cijeli plan skidanja kilograma, on je po svemu sudeći na promjenu pristao, budući da je ista i službeno objavljena.

Razlog ovog Diazovog zahtjeva nije poznat, no može se pretpostaviti kako je njegov tim prepoznao da bi zadovoljavanje granice od 77 kilograma moglo donijeti negativan efekt.

Borba i dalje ostaje ugovorena na pet rundi, što je tek drugi slučaj u povijesti UFC-a da će se na pet rundi održati borba koja nije za titulu niti glavna borba priredbe. Prvi slučaj također pripada Diaza, no mlađem bratu Nateu i njegovoj krajem ovog proljeća održanoj borbi protiv Leona Edwardsa.

Inače, Diaz je slavio u spomenutoj borbi iz 2004. godine, nokautom nakon minute i pol borbe u drugoj rundi.

Linker
26. travanj 2024 01:42