UFC

BORILAČKI TJEDAN: Lomachenko i Haney u središtu su pažnje, Ahmed Vila nastupa na velikom eventu u Pragu

Devin Haney vs. Vasyl Lomachenko

 Top Rank Boxing
Čeka nas vrlo interesantan vikend s pregršt uzbudljivih i neizvjesnih mečeva

Boksački svijet bio je nešto tiši proteklog vikenda, ali zato će boks biti u centru pažnje kad je u pitanju vikend koji je pred nama. Devin Haney i Vasyl Lomachenko u centru su pažnje, a u prilog im ide činjenica da UFC ne nudi naročito atraktivan event. Krenimo ipak od UFC-a.

UFC Fight Night 223: Hill vs. Dern

Mackenzie Dern i Angela Hill predvode ovotjedni UFC-ov event. Radi se o borkinjama slamke kategorije, a mnogi će se složiti da ovo nije meč dostojan glavne borbe večeri na eventima najveće svjetske MMA organizacije. Nije ipak isključeno da Hill i Dern ponude uzbudljiv meč, a novi nastupi boraca kao što su Michael Johnson (vs. Carlos Diego Ferreira), Edmen Shahbazyan, Joaquin Buckley, Karolina Kowalkiewicz itd., daju optimizam da nas možda ipak čeka jedan zanimljiv program.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas, SAD

Kad: U noći sa subote (20.5.) na nedjelju. Preliminarni dio starta u subotu od 22:00h, a ‘‘main card‘‘ počinje u nedjelju od 1:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Oktagon 43: Vila vs. Thinghaugen

Ponajbolji bosanskohercegovački borac ovog vikenda tražit će treću pobjedu u trećem nastupu pod okriljem Oktagona. Ahmed Vila (10-4-1) borit će se protiv Norvežanina Kimba Thinghaugena (10-6-0), a Vila bi novom pobjedom mogao izboriti i napad na pojas u perolakoj kategoriji.

Vila i Thinghaugen ne predvode veliki event u Pragu. U glavnoj borbi večeri čeka nas revanš između Patrika Kincla i Karlosa Vemole, a ulog je Kinclova titula prvaka u srednjoj kategoriji. Vemola je Kincla porazio još sredinom 2018. godine, a pet godina kasnije, dvojica sjajnih boraca odradit će revanš.

Gdje: O2 Arena, Prag, Češka

Kad: U subotu (20.5.) od 20:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Top Rank Boxing: Haney vs. Lomachenko

Kakav okršaj nas čeka u u lakoj kategoriji. Devin Haney branit će sve četiri svjetske titule (WBA, WBC, IBF, WBO) u lakoj kategoriji, a čeka ga jako težak izazov protiv Ukrajinca Lomachenka. Vasyl Lomachenko jedan je od najpopularnijih, ali i jedan od najboljih boksača na svijetu. Pokazao se ipak ranjivim u nekim mečevima, a Devin Haney je neporažen u svih 29 dosadašnjih mečeva.

Ovo je jedan od najboljih mečeva koje boks trenutno može ponuditi i ovaj spektakl ne smijete propustiti.

Gdje: MGM Grand Arena, Las Vegas, SAD

Kad: U noći sa subote (20.5.) na nedjelju (21.5.). Lomachenko i Haney u ringu bi se trebali naći u nedjelju oko 5:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Matchroom Boxing: Taylor vs. Cameron

Osim Devina Haneyja, sve četiri svjetske titule branit će i Irkinja Katie Taylor (22-0). Po mnogima najbolja boksačica na svijetu boksati će u Dublinu protiv neporažene Engleskinje Chantelle Cameron (17-0). Kao što smo naveli, ulog su sve četiri svjetske titule, a meč se održava u lakoj-velter kategoriji (light-welterweight).

Gdje: 3Arena, Dublin, Irska

Kad: U subotu (20.5.) od 23:30h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
20. travanj 2024 16:59