UFC

Karolina Kowalkiewicz planira svoj idući korak u karijeri: ‘Ponovno sam se zaljubila u sport, želim se boriti što prije!‘

Karolina Kowalkiewicz (lijevo) i Vanessa Demopoulos (desno)

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Cilj joj je boriti se prije kraja tekuće godine

Bivša izazivačica za UFC titulu Karolina Kowalkiewicz (15-7, 8-7 UFC) spremna je za sljedeći korak u obnovi svoje karijere. Nakon lošeg niza od pet borbi od 2018. do 2021. godine, njena karijera bila je na aparatima za održavanje života. Redom je gubila od Jessice Andrade, Michelle Waterson-Gomez, Alexe Grasso, Xiaonan Yan i Jessice Penne. Trebala je promjenu, a napravila je veliki korak kada se iz rodne Poljske preselila na Floridu da bi mogla trenirati u American Top Teamu.

Taj se potez isplatio. Kowalkiewicz je pobijedila u posljednje tri borbe, a redom su padale Felice Herrig, Silvana Gomez Juarez i Vannesa Demopoulos te je to znak da se Poljakinja opet počinje etablirati u slamka kategoriji.

“Ponovno sam se zaljubila u ovaj sport. Krenula sam otpočetka i jako dobro mi ide, definitivno sam učinila pravi potez", kazala je 37-godišnjakinja.

Nada se da će se vratiti u kavez prije kraja tekuće godine. Odabrala je UFC 294 u Abu Dhabiju 21. listopada (deseti mjesec) ili UFC 295 u New Yorku 11. studenog (11. mjesec) kao događaje koji će biti u skladu s njezinim rokovima, a čak je imala i potencijalnu protivnicu na umu.

"Želim se boriti što je prije moguće jer sam spremna. Trenutno sam u treningu. Još uvijek nemam datum ni protivnicu, ne znam tko bi to mogao biti. Možda bi dobra protivnica bila Diana Belbita.”

Belbita je svoju posljednju borbu odradila na UFC-u 289 u lipnju (šesti mjesec) gdje je slavila jednoglasnom odlukom sudaca protiv Marie Oliveire. Trenutno je na omjeru 2-3 što se tiče UFC-a, a pobjedom nad Brazilkom vjerojatno je spasila svoju UFC karijeru. Hoće li joj šesta UFC borba u karijeri biti upravo protiv Kowalkiewicz, trebali bismo saznati u skorijoj budućnosti.

Linker
03. svibanj 2024 11:53