UFC

BORILAČKI TJEDAN: UFC nudi odličnu priredbu u nama pogodnom terminu, Oktagon donosi turnir u lakoj kategoriji

UFC Fight Night 238

 Ufc
Ne smijemo zaboraviti spomenuti ni ONE Championship koji u svojoj debitantskoj priredbi u Kataru donosi čak pet borbi za titulu

Nakon prošlog, solidnog borilačkog vikenda, ovoga nas tjedna također očekuje podosta sadržaja. Unatoč tome što nema nekog velikog boksačkog meča ili UFC-ove PPV priredbe, ovo što se nudi je svakako vrijedno pažnje te jedva čekamo dolazak i ovog vikenda. Nekoliko je priredbi koje vrijedi posebno izdvojiti, tako da ćemo krenuti redom:

UFC Fight Night 238 – Rozenstruik vs. Gaziev

Shamila Gazieva se svi itekako dobro sjećamo otkako je prije točno godinu dana u Beogradu prekidom pobijedio Darka Stošića na Brave 69 priredbi, nakon čega je preko DWCS-a došao u UFC i prekidom svladao Martina Budayja. Sada ga je UFC odlučio dobrano nagraditi i već ga u drugom meču upariti s iskusnim Jairzinhom, koji pak u posljednje vrijeme ne može povezati dvije pobjede. Na priredbi nastupa i Steve Erceg, ali i Muhammad Mokaev te još podosta dobrih imena. Najbolji dio? Event se održava u nama pogodnom terminu!

GDJE: UFC Apex, Las Vegas

KAD: U subotu (2.3.) u 19:00. Glavni dio starta u 22:00.

Popis borbi pogledajte OVDJE.

Oktagon 54: Kincl vs. Wawrzyniak

Oktagon nastavlja uspon na europskoj MMA sceni, a ove subote gledat ćemo borbe za četvrtfinala njihovog novog turnira, ovoga puta u lakoj kategoriji. 14 odličnih boraca borit će se za svoje mjesto i priliku za osvjanje bogate novčane nagrade, a od regionalnih boraca će nastupiti Miloš Janičić i Predrag Bogdanović. Tu je i bivši prvak KSW-a Daniel Torres, a u glavnoj borbi večeri će se Patrik Kincl obračunati protiv privremenog prvaka Wawrzyniaka, koji je u svom debiju za Oktagon pobijedio Vlastu Čepu.

GDJE: Ostravar Arena, Ostrava, Češka

KAD: U subotu (2.3.) u 18:00.

Popis borbi pogledajte OVDJE.

One Championship – ONE 166: Qatar

‘‘Asa u rukavu‘‘ ovoga vikenda ima i ONE Championship! Azijska promocija nam donosi čak pet borbi za titulu na ovoj vrhunskoj priredbi, a sve će kulminirati velikim revanšom između Reiniera De Riddera i Anatolyja Malykhina u srednjoj kategoriji. De Ridder nije nastupio od prosinca 2022. godine kada ga je nokautirao upravo Malykhin i uzeo mu pojas u poluteškoj kategoriji, a sada će isto pokušati učiniti i u srednjoj. Podsjećamo, u ONE-u je srednja kategorija ona do 93 kilograma, a jedva čekamo vidjeti hoće li se De Ridder uspjeti osvetiti Malykhinu, ili će pak ostati i bez drugog pojasa.

GDJE: Lusail Sports Arena, Katar

KAD: U petak, 1.3. u 13:30

Popis borbi pogledajte OVDJE.

Amanda Serrano vs. Nina Meinke

Svoj prvi nastup u ovoj kalendarskoj godini imat će svjetska prvakinja Amanda Serrano, a njemačka boksačica Nina Meinke pokušat će šokirati svijet i oduzeti joj titule. Amanda trenutno nosi IBF, IBO, WBA i WBO titule u ženskoj pero kategoriji, a vidjet ćemo ima li Meinke alate kojima može zaprijetiti prvakinji. Osim njih dvije, u sunaslovnoj borbi večeri nastupit će i Jake Paul, a imat će možda i najteži zadatak do sada. Profesionalni boksač Ryan Bourland (17-2) bit će njegov protivnik, ali to mu je ujedno i velika prilika da pokaže može li konkurirati ponešto boljim boksačima.

GDJE: San Juan, Portoriko

KAD: U noći sa subote (2.3.) na nedjelju (3.3.) u 1:00. ‘‘Main event‘‘ se očekuje oko 4:00.

Popis borbi pogledajte OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 16:01