UFC

Jairzinho objasnio zašto ga dugo nije bilo: ‘Radio sam na hrvanju i parteru, to mi je postala druga najprirodnija stvar‘

 Jairzinho Rozenstruik 

 Sports Press Photo/ddp USA/Profimedia
Bit će zanimljivo vidjeti koliko je uistinu Rozenstruik napredovao u hrvanju i parteru, te hoće li uspjeti parirati Gazievu ako do toga i dođe

Nije nešto naročito uspješan bio Jairzinho Rozenstruik u svoja posljednja četiri nastupa. Čak tri poraza i samo jednu pobjedu je ovaj Surinamac upisao, a u prošloj godini je nastupio samo jednom. Tom prilikom ga je ‘‘submissionom‘‘ svladao Jailton Almeida, a Jairzinho je nakon toga odlučio poraditi na grapplingu.

Iako se radi o dosta opasnom nokauteru, jasno je kako je Jairzinhova najslabija točka ipak – parter. Upravo je tamo izgubio svoj posljednji meč, no jučer je rekao kako je toliko radio na njemu da mu je to sada možda i najjači adut:

‘‘Pauzu sam napravio jer sam se trebao opustiti i poraditi na svojim vještinama. Pogotovo sam trebao uzeti koji sat hrvanja i BJJ-a. Postala mi je navika, čak i druga najprirodnija stvar kod mene. Na početku je bilo frustrirajuće, ali nakon nekog vremena to prihvatite i počnete napredovati. Trenutno sam u takvoj fazi‘‘, rekao je Rozenstruik za MMA Junkie.

Dotaknuo se i Shamila Gazieva:

‘‘Ako je UFC izabrao tog lika za ‘main event‘, znate da se radi o nečemu ozbiljnome. Ima savršeni omjer, mora mu se to priznati. 12-0. Ovoga vikenda će imati pravi test. Također, jako mi je drago da UFC i u meni vidi kalibar za ‘main event‘, to je i za mene velika prilika‘‘, dodao je.

Velika prilika je za Gazieva i sam Jairzinho te bi ga u slučaju pobjede uistinu mogle čekati velike stvari. Bit će zanimljivo vidjeti koliko je uistinu Rozenstruik napredovao u hrvanju i parteru, te hoće li uspjeti parirati Gazievu ako do toga i dođe.

Linker
26. travanj 2024 14:53