UFC

(VIDEO) Došao je s reputacijom nokautera i u potpunosti je opravdao očekivanja: Pogledajte svih sedam Jairzinhovih nokauta u UFC-u

Jairzinho Rozenstruik

 Screenshot (youtube, Ufc)
Surinamski teškaš kad god dođe do pobjede u UFC-ovom kavezu, ostvari ju nokautom

Jairzinho Rozenstruik u UFC-u je od 2019. godine, a u najjaču svjetsku MMA organizaciju došao je s reputacijom renomiranog kickboksača i zastrašujućeg nokautera.

Prema nepotpunim podacima s Wikipedije, Jairzinho je tijekom kickboksačke karijere upisao 76 pobjeda, osam poraza i jedan neriješen ishod. Čak 64 puta slavio je nokautom, a njegova nokauterska snaga translatirala se i na njegovu MMA karijeru.

Pet od prvih šest MMA nastupa Jairzinho je okončao nokautiravši svoje protivnike i sa ‘‘scoreom‘‘ 6-0 dospio je u UFC. U svom debiju za najveću svjetsku MMA organizaciju, Jairzinho je nokautirao Juniora Albinija u drugoj rundi borbe.

Zatim je pao Allen Crowder u prvoj rundi, a Jairzinho je dodatan iskorak napravio nokautiravši Andreija Arlovskog i Alistaira Overeema. Tada se Jairzinha promatralo kao pretendenta na sam vrh teške kategorije, ali meč protiv Francisa Ngannoua pokazao nam je kako Jairzinho ipak nije spreman za najviše domete. Ngannou ga je nokautirao nakon samo 20 sekundi borbe.

Uslijedio je podosta promjenjiv period u Jairzinhovoj karijeri. Nakon poraza od Ngannoua, Surinamac je upisao je četiri poraza i tri pobjede. Elitni borci poput Ciryla Ganea, Curtisa Blaydesa, Jailtona Almeide i Alexandera Volkova pokazali su se nepremostivim preprekama za Rozenstruika, ali Jairzinho ipak uspijeva zadržati svoje mjesto u poretku rangiranih boraca.

Chris Daukaus, Augusto Sakai i Junior dos Santos borci su koje je uspio poraziti u spomenutom periodu, a zanimljivo je kako je svu trojicu porazio nokautom. Dakle, Jairzinho Rozenstruik unutar UFC-ovog kaveza upisao je sedam pobjeda i svih sedam ostvario je nokautiravši protivnike.

‘‘Bigi Boy‘‘ je pravi finišer i tu nema dileme. Priliku za novu pobjedu nokautom imat će ovaj vikend. Jairzinho će predvoditi UFC Fight Night 238 event, a protivnik će mu biti Shamil Gaziev.

Ususret toj borbi, UFC je složio kompilaciju svih Jairzinhovih pobjeda nokautom. Znamo da uživate u nokautima i stoga vam ne preostaje drugo, nego pokrenuti video koji se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
29. travanj 2024 00:11