UFC

Brandon Moreno dobio nekoliko boksačkih savjeta od sjajnog meksičkog prvaka

Oscar Valdez, Brandon Moreno, ''Canelo'' Alvarez i Andy Ruiz
 Instagram (brandon Moreno)
Aktualni UFC-ov prvak muha kategorije dobio je kratke boksačke instrukcije od strane sunarodnjaka

UFC 263 priredba u lipnju ove godine donijela nam je novog prvaka UFC-ove muha kategorije. Meksikanac Brandon Moreno (19-5, 7-2-2 UFC) savladao je Deivesona Figueireda gušenjem u trećoj rundi borbe koja je ujedno poslužila kao revanš nakon što je spomenuti dvojac remizirao u prosincu 2020. godine. Meksički borac totalno je izdominirao Brazilca Figueireda i oduševio svojim napretkom u odnosu na prvu borbu. Međutim, ono najteže tek slijedi. 27-godišnji ''The Assassin Baby'' došao je na vrh kategorije, no obrane pojasa ga tek čekaju. Svjestan je Moreno kako ne smije stati raditi na sebi i osobnom napretku, a nekoliko boksačkih uputa dobio je od sunarodnjaka Saula ''Canela'' Alvareza (56-1-2).

''Canelo'' je po mnogim relevantnim portalima i ljestvicama trenutno ''P4P'' prvi boksač svijeta (The Ring, Boxrec, ESPN...), a u super-srednjoj kategoriji unificirani je prvak te drži WBA (Super), WBC, WBO i The Ring-ov pojas. Jedini poraz u karijeri doživio je još 2013. godine protiv Floyda Mayweathera (50-0-0). Brandon Moreno teško može pronaći bolju osobu od koje će se pokupiti nekoliko zlata vrijednih savjeta, barem kada je boks u pitanju. ESPN je na svoj Instagram profilu podijelio video gdje ''Canelo'' Alvarez demonstrira udarce u tijelo dok Moreno pomno prati i upija savjete sjajnog boksača.

''The Assassin Baby'' podijelio je nekoliko fotografija na svom Instagram profilu, a osim ''Canela'', u društvu su se našla još dva sjajna boksač, Andy Ruiz (34-2, 22 KO) i Oscar Valdez (29-0, 23 KO). Ruiz je svima dobro poznat teškaš koji je u lipnju 2019. godine šokirao svijet nokautiravši do tada neporaženog prvaka Anthonyja Joshuu, no Britanac je pobijedio u revanšu protiv Andyja Ruiza. Oscar Valdez aktualni je WBC-ov prvak u super-perolakoj kategoriji. Moreno je u sklopu svoje objave napisao:

''Čast mi je danas upoznati 'Canela' Alvareza, Oscara Valdeza, Andyja Ruiza i Eddyja Reyonosoa (Canelov trener). Neizmjerno zadovoljstvo je upoznati ljude kojima se diviš kako u sportu, tako i izvan sporta. Hvala na savjetima.''

Brandon Moreno krajem 2018. godine otpušten je iz UFC-a nakon dva poraza u nizu. Međutim, Meksikanac je ekspresno izborio povratak u najjaču svjetsku organizaciju, a njegov radikalni napredak iz borbe u borbu oduševio je svakog tko je svjedočio borbama sjajnog Meksikanca. Pokoji savjet boksačkih šampiona neće ga drastično unaprijediti, no učiti od takvih boksača priliak je kakva se ne propušta.

Linker
14. travanj 2024 16:28