UFC

Cody Garbrandt smatra kako zaslužuje borbu za pojas: ‘Uvijek će biti kritičara, no bivši sam prvak‘

Cody Garbrandt
 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Nekadašnji prvak UFC-ove bantam kategorije želi priliku za napasti pojas muha kategorije

Trećerangirani borac UFC-ove bantam kategorije Cody Garbrandt (12-4, 7-4 UFC) zadnji nastup odradio je u svibnju ove godine. Jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je od Roba Fonta nakon pet rundi dobre borbe. Bivšem prvaku to je četvrti poraz u zadnjih pet nastupa, no pobjeda nad njim i dalje donosi određenu težinu. Sva četiri poraza dogodila su se protiv vrhunskih boraca poput Dillashawa, Pedra Munhoza i Fonta. 30-godišnji Garbrandt trebao je dobiti priliku za napasti pojas prvaka muha kategorije. U studenom 2020. godine bilo je predviđeno da se bori protiv tadašnjeg prvaka Deivesona Figueireda, no problemi s koronavirusom kao i niz dodatnih zdravstvenih poteškoća dovele su do toga da Cody otkaže tu borbu.

Garbrandt je dao intervju za TMZ Sports te je izjavio kako se i dalje nada prilici za napasti pojas muha kategorije s obzirom da mu je ta prilika bila obećana, a borbu protiv Fonta prihvatio je jer nije htio predugo čekati dok Brandon Moreno i Deiveson Figueiredo odrade svoj revanš.

''Muha kategorija je kategorija u koju sam trebao preći prije godinu dana. Trebao sam se boriti protiv Figueireda, no COVID-19 me spriječio. Rekli su mi da me i dalje čeka prilika za pojas kada se vratim. Radili su revanš između Morena i Figueireda, a ja nisam htio čekati godinu dana jer to ubija vašu karijeru. Bit ću spreman za borbu u studenom. Uvijek će biti kritičara, no ja sam bivši prvak. Borio sam se protiv top boraca u bantamu i bio sam na redu za napasti pojas prije nego sam dobio COVID-19. Zaslužujem tu priliku, vrijeme je za muha kategoriju i to ima smisla.'', rekao je Garbrandt te u nastavku iskazao ambicije za borbu protiv aktualnog prvaka Brandona Morena.

''Borio bih se protiv Brandona ako on to želi. Radi se o sjajnom prvaku i odličnoj osobi. Puno je napredovao u zadnjih nekoliko borbi. Sviđa mi se kao osoba, jako sam sretan zbog momka. Njegov put, sve što je prošao, od otkaza u UFC-u, bivanja zadnjim pickom u TUF-u do titule UFC prvaka, zbilja nevjerojatno. Smatram da je stilski odličan protivnik za mene, a ja bih napokon dobio priliku boriti se na svojoj prirodnoj kilaži gdje ću prikazati svoju najbolju verziju.''



Teško je pronaći argument koji govori kako Cody Garbrandt zaslužuje priliku za napasti pojas muha kategorije jer on u toj kategoriji nema niti jedan nastup unutar UFC-a. Uzmemo li u obzir da on trenutno nije prvak bantama te da je izgubio zadnju borbu, uistinu nema smisla da dobiva takvu priliku ispred boraca poput Askara Askarova, Alexandrea Pantoje i Deivesona Figueireda. Međutim, Garbrandt i dalje uživa popriličnu popularnost, atraktivan je borac i nije nemoguće da mu UFC ponovno iznenađujuće omogući takvu priliku.

Linker
25. travanj 2024 06:15