UFC

Brandon Moreno dobiva priliku za osvetu? Čeka ga treći pokušaj za poraziti svog velikog rivala

Brandon Moreno (lijevo) i Alexandre Pantoja (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove muha kategorije vjerojatno će braniti pojas u sedmom mjesecu ove godine

Vrlo zanimljiva vijest danas kruži društvenim mrežama. Prema informacijama koje su potekle od ‘‘Freak MMA‘‘ stranice, Brandon Moreno branit će svoju titulu prvaka muha kategorije u sedmom mjesecu ove godine.

Meksikanac bi trebao nastupiti 8. srpnja (sedmi mjesec) na UFC 290 eventu, a protivnik će mu biti Alexandre Pantoja. Trenutno se čeka službena potvrda, a nisu se oglasili niti neki relevantniji izvori, ali ova informacija sve više kruži internetom i dojam je da je pitanje trenutka kada će doći do potvrde.

Ono što je izvjesno jest da će Pantoja biti sljedeći izazivač. 32-godišnji Brazilac u nizu je od tri uzastopne pobjede, a ono što ga čini najboljom opcijom za sljedećeg izazivača jest činjenica da je Morena već dvaput porazio.

Prvi meč odradili su u osmom mjesecu 2016. godine, u sklopu ‘‘The Ultimate Fightera‘‘. Pantoja je slavio ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi, ali taj meč vodi se kao amaterski i nije im upisan u profesionalni ‘‘score‘‘. Profesionalnu borbu odradili su u petom mjesecu 2018. godine, a Pantoja je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Bila je to vrlo uvjerljiva pobjeda Pantoje, jer dvojica sudaca bodovali su meč 30-26 u korist Pantoje, dok je jedan sudac meč bodovao rezultatom 30-27 u korist Pantoje. Očito je Pantoja borac koji stilski ne odgovara Morenu, ali situacija je sada puno drukčija.

Moreno je nakon tog poraza od Pantoje bio nakratko izvan UFC-a, a nakon povratka postao je posve drugim borcem. Dojam je da Meksikanac napreduje iz borbe u borbu, a velik napredak sigurno je ostvario i kroz četiri međusobna obračuna s borcem poput Deivesona Figueireda.

UFC 290 event onaj je veliki event koji se održava u sklopu International Fight Weeka. Alexander Volkanovski i Yair Rodriguez već su potvrđeni za taj event kao sunaslovna borba večeri, a za glavnu borbu večeri predviđen je obračun Stipe Miočića i Jon Jonesa. Zasad ipak nema nikakvih informacija o tome kako teku pregovori za taj meč, a kako vrijeme odmiče, sve su manje izgledi da se taj meč održi baš na tom eventu.

Naravno, vremena je zasad još uvijek dovoljno, ali nadamo se što bržoj potvrdi te borbe, jer to je jedan od najvećih mečeva koji nam UFC može trenutno ponuditi.

Linker
24. travanj 2024 08:14