UFC

Brandon Moreno ponovno je oduševio: Sjajnim ‘middle kickom‘ završio je KKF-a

Brandon Moreno

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove muha kategorije večeras je postao privremenim prvakom te kategorije

Prve tri borbe glavnog dijela UFC 277 priredbe ponudile su tri prekida, od čega su dva došla u prvoj rundi. Sergei Pavlovich i Alexandre Pantoja slavili su u prvoj rundi, a Magomed Ankalaev do prekida je došao u drugoj rundi.

Ti mečevi poslužili su kao jako dobra uvertira za dvije borbe za pojas koje su uslijedile. Prva od dvije bila je ona za privremenog prvaka UFC-ove muha kategorije. Brandon Moreno i Kai Kara-France našli su se u kavezu po drugi puta, nakon što je Moreno slavio jednoglasnom odlukom krajem 2019. godine. Obojica su poznati kao jako atraktivni borci i takav meč očekivao se i danas.

Jako brzo došlo je do prekida, ali privremenog. Nakon 70-a sekundi prve runde, KKF je pogodio Morena udarcem u međunožje i Meksikanac je trebao kraću pauzu. Prva polovica runda prošla je u ispitivanju snaga i nismo gledali konkretniju akciju. Pomalo je to netipično za ovaj dvojac, ali ulog je velik. KKF je dobro pogodio desnicom nakon nešto više od tri minute prve runde i krenuo je u napad. Moreno je neutralizirao ofenzivu protivnika pokušajem rušenja, ali Novozelanđanin je dobro obranio pokušaj ‘‘singe leg‘‘ rušenja. Kako je runda odmicala, Moreno je postajao sve opušteniji i ‘‘lakši‘‘ na nogama, ali niti jedan borac nije u potpunosti ‘‘pustio kočnicu‘‘ u prvih pet minuta borbe.

Moreno je i drugu rundu otvorio s opuštenim kretnjama te je počeo pogađati prednjim direktom. Kara-France uspjeha je imao s desnim ‘‘low kickom‘‘, ali Moreno je u tim trenucima djelovao nešto bolje i konkretnije u stojci, što je inače ‘‘forte‘‘ KKF-a. Novozelanđanin je pokušao desnim ‘‘high kickom‘‘ pogoditi Morena, koji je dobro eskivirao taj pokušaj i završio je na leđima KKF-a, ali ipak ga nije uspio srušiti. Na Morenu se svidjelo iskustvo tri uzastopna meča za titulu s borcem kao što je Figueiredo i sve je više uspostavljao dominaciju u stojci. Prednjim direktom Meksikanac je postajao sve aktivniji, dok je KKF bio neprecizan s gotovo svime osim s ‘‘low kickovima‘‘.

Treća runda započela je pomalo iznenađujuće jer KKF je srušio Morena i laktom je napravio posjekotinu ispod desnog oka Morena. Borci su se ubrzo vratili u stojki, a KKF je dobio krila nakon toga i postao je konkretniji u stojci. Boksačke kombinacije postale su preciznije, ali Moreno nije prestajao vršiti pritisak. Meksikanac kao da se razbjesnio posjekotinom koju mu je Kai napravio i ubacio je u višu brzinu. Pritisak je bio konstantan, ali KKF je i dalje lijepo pogađao ‘‘low kickovima‘‘. Pokušao je ‘‘Don‘t Blink‘‘ doći do rušenja ‘‘single leg‘‘ rušenjem, ali Moreno je taj pokušaj lakoćom obranio te je pogodio KKF-a ‘‘spinning back fistom‘‘. Novozelanđanin kao da je pomalo izbačen iz takta tim udarcem, a Moreno je iskoristio nepažnju i sjajnim lijevim ‘‘middle kickom‘‘ pogodio je protivnika u jetru. KKF je s bolnom grimasom završio na tlu, Moreno je ‘‘namirisao krv‘‘ i serijom udaraca iz gornje pozicije dovršio je posao nakon tri minute i 34 sekunde treće runde.

Sami zvuk Morenova kicka dovoljno je govorio o snazi tog udarca, a Meksikanac je potvrdio kako se s razlogom triput borio za titulu. Bio je užitak gledati njegovu opuštenost u ovakvom meču, a iako je Kai Kara-France imao svojih trenutaka, Moreno je jednostavno bolji borac.

Sada se nameće pitanje što s Alexandreom Pantojom. Moreno je tijekom ‘‘fight weeka‘‘ isticao kako je spreman boriti se i s Pantojom ili Perezom dok se Figueiredo ne vrati. Pantoja je lakoćom porazio Pereza i zaslužuje ‘‘title shot‘‘, ali Moreno bi trebao biti sljedeći na redu s obzirom da je sada postao privremenim prvakom muha kategorije. Možda promocija uistinu ugovori meč Pantoje i Morena dok se čeka povratak Figueireda koji se želi boriti tek početkom sljedeće godine na eventu u Brazilu.

Deiveson Figueiredo ušao je u kavez nakon Morenove pobjede, a oba borca iskazala su poštovanje jedan drugom. Moreno je istaknuo kako se želi boriti u prosincu, dok je Figueiredo ponovno istaknuo da želi borbu u Brazilu (vjerojatno početkom sljedeće godine). Moreno je odgovorio kako ga nije briga gdje će se borba održati i čini se da će Pantoja morati pričekati.

Linker
16. travanj 2024 07:17