UFC

Dan Hooker otkazao meč protiv Bobbyja Greena: Specijalist za ‘short notice‘ želi uskočiti, fanovi žele strašnog Francuza

Dan Hooker

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bobby Green ostao je bez protivnika nešto manje od dva tjedna uoči samog eventa

UFC ovaj vikend pauzira, a 12. mjesec otvorit će odličnim UFC on ESPN 52 eventu. Već nekoliko puta hvalili smo ‘‘fight card‘‘ tog eventa koji ne spada u kategoriju onih velikih ‘‘PPV‘‘ evenata, ali svejedno nudi pregršt odličnih mečeva.

Beneil Dariush i Arman Tsarukyan predvode event, a obračun između Seana Bradyja i Kelvina Gasteluma te između Deivesona Figueireda i Roba Fonta također djeluju fantastično na papiru. Khalil Rountree i Azamat Murzakanov također bi trebali ponuditi odličan meč, a prava je šteta što smo ostali bez borbe između Romana Dolidzea i Jareda Cannoniera.

Nažalost, to nije jedini veliki meč koji je ovaj event izgubio. Sinoć je potvrđeno kako je nastup na ovom eventu otkazao i Dan Hooker. ‘‘Hangman‘‘ se u sunaslovnoj borbi večeri trebao boriti protiv Bobbyja Greena, a meč je čak ugovoren na pet rundi. Hooker je ipak otkazao svoj nastup zbog ozljede i UFC je sada u potrazi za kasnom zamjenom.

‘‘Želim vidjeti tko je gangster poput mene. Ja sam uskakao na ‘short notice‘ 10 dana ranije, kao i dva tjedna uoči samog eventa. Uspio sam skinuti kilažu, iako sam padao u nesvijest i moja pluća su kolabirala. Sve sam to uspio u dva tjedna. Idemo vidjeti tko je gangster poput mene. Garantiram vam da nitko neće istupiti. Saznajmo.‘‘, poručio je Green putem Instagram ‘‘storyja‘‘.

Jedno od poznatijih Greenovih uskakanja na ‘‘short notice‘‘ dogodilo se u drugom mjesecu prošle godine. Dva tjedna uoči UFC Fight Night 202 eventa, Beneil Dariush bio je primoran otkazati borbu protiv Islama Makhacheva. Green je pristao uskočiti, ali borbu je na kraju uvjerljivo izgubio, ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se netko odvažiti na meč protiv Greena. Fanovi po društvenim mrežama zazivaju Benoita Saint-Denisa, sjajnog Francuza koji je prije 10 dana nastupio na UFC 296 eventu. Saint-Denis je nokautom u prvoj rundi porazio Matta Frevolu i bez ikakvih ozljeda izašao je iz tog meča. Meč između njega i Greena ponudio bi jako atraktivan okršaj, ali preostaje nam vidjeti tko će biti službena zamjena za Hookera.

Terrance McKinney zasad je jedan od rijetkih koji se otvoreno i javno ponudio. Talentirani borac lake kategorije poznat je po prihvaćanju mečeva na ‘‘short notice‘‘ i sigurno bi se dobro snašao u takvom okruženju.

‘‘Ja sam za. Bila bi čast razmjenjivati udarce s ‘Kingom‘, ali svaka baklja mora biti predana.‘‘, napisao je McKinney aludiravši kako je vrijeme za smjenu generacija, a odgovorio je i na Greenovu potragu za ‘‘gangsterima‘‘.

‘‘Ja sam takav gangster. Protiv Matta Frevole uskočio sam 10 dana ranije na ‘short notice‘. Meč protiv Drewa Dobera prihvatio sam osam dana ranije, a protiv Brandona Morottea uskočio sam šest dana uoči eventa.‘‘, objasnio je McKinney.

Linker
25. travanj 2024 12:49