UFC

Brendan Schaub upozorava Colbyja Covingtona: ‘UFC nema dovoljno osiguranja da zaustavi Chimaeva‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Blockasset)
Umirovljeni MMA borac smatra kako bi Colby trebao pripaziti što govori o čečenskom borcu

Brojni su primjeri MMA boraca koji se obožavaju služiti ''trash talkom'' i to im dodatno podiže vrijednost te popularnost među fanovima. Conor McGregor i Chael Sonnen prvi su koji padaju na pamet kad se priča o najpoznatijim ''trash talkerima'' u MMA-u. Međutim, Colby Covington također je jedan od sinonima ''trash talka'' u ovom sportu.

Američki borac nije bio poznat po tome sve do 2017. godine i pobjede nad Demianom Maiom u Sao Paulu. ''Chaos'' je tada uzeo mikrofon i žestoko je popljuvao kompletan brazilski narod. Sve od tada, Colby gradi osobnost negativca te nikog ne štedi u svojim prozivkama. Često ''Chaos'' prelazi granice dobrog ukusa i njegove uvrede postaju osobne. Obitelj, religija, nacionalnost, ništa od toga Colbyju nije sveto, no svoj jezik potkrijepljuje odličnim nastupima unutar kaveza.

Kamaru Usman djeluje kao jedini borac koji ga može zaustaviti unutar velter kategorije i to je učinio dvaput. Izuzev ta dva poraza, Colby je upisao devet pobjeda u posljednjih 11 nastupa i s razlogom je prvi izazivač. Jorge Masvidal njegova je posljednja žrtva, a ''Gamebred'' je također bio meta i Colbyjevih verbalnih napada. Naime, Covington je nerijetko spominjao Masvidalovu bivšu suprugu, a hvatao se i brojnih drugih osobnih stvari. Sve to, poraz čini još gorćim za Masvidala, a sam Jorge izjavio je kako bi se i dalje potukao s Covingtonom na ulici.

Brendan Schaub, umirovljeni UFC-ov teškaš, u svome ''The Schaub Showu'' osvrnuo se na Colbyjev često neukusni ''trash talk'.. Schaub smatra kako jedan borac velter kategorije neće mirno sjediti i slušati takve prozivke te da bi situacija mogla eskalirati ukoliko se Covington i taj borac nađu na istom mjestu u isto vrijeme.

''Colby priča previše sranja i ja to volim. To je njegov stil, a meni se sviđa. Nekada prelazi granicu, pogotovo kad je pričao o Masvidalu kao lošem ocu i ostalih stvarima vezanim za djevojek i slično. Hoće li govoriti tako o Khamzatu Chimaevu? Mislim da UFC nema dovoljno osiguranja da zaustave Khamzata i njegove dečke. Pričamo o nekim uistinu čvrstim tipovima.'', rekao je Schaub.

Dakle, Schaub vjeruje da Covingtonu nije pametna ideja vrijeđati Chimaeva na osobnoj razini. Čečen sa švedskom putovnicom mogao bi lako puknuti i napraviti veliki nered, naročito ako uzmemo u obzir da ga slični ljudi okružuju. Međutim, Chimaeva prije svega čeka meč protiv Gilberta Burnsa, 09. travnja (četvrti mjesec) na UFC 273 priredbi. Hoće li Chimaev doći u priliku za obračunati se i s Colbyjem, vrijeme će pokazati.

Linker
24. travanj 2024 13:09