UFC

Brian Ortega: 'Borit ću se ponovno protiv Hollowaya i bit će sve drugačije'

Brian Ortega
 screenshot
Teško je na bolji način Brian Ortega mogao odraditi svoj povratak u UFC-ov Octagon

Jedan novi Brian Ortega pojavio se u nedjeljno jutro, u Octagonu protiv Chan Sung Junga. Borac koji je bio poznat po ludim preokretima borbi koje je gubio te kao "flashy finisher", pokazao je jedno drugo lice. Lice borca koji je sposoban pet rundi na nogama dominirati protiv jednog od najboljih boraca kategorije. Prije borbe svi su vjerovali kako Ortega treba tražiti svoju šansu na podu, ali dogodilo se sve suprotno. Još jedna od svih divota koje fanovima donosi MMA.

"Bilo je krasno vratiti se uz povjerenje u moj tim, nakon svega na čemu smo naporno radili te sam sretan što sam to mogao prezentirati svijetu. Znao sam da sam sposoban za ovo ako se budem držao taktike i ako ne dozvolim da me ponesu emocije, kao što je nekad ranije bio slučaj. Već neko vrijeme radim s ovim momcima. Dok su svi gledali UFC, ja sam nestao s lica zemlje. Bio sam u svom zamku, radio sam na svemu što mi je bilo potrebno. Gledao sam borbe i sam sebi govorio kako dolazi moje vrijeme", rekao je na konferenciji za medije Ortega, koji se vratio nakon gotovo dvije godine.

Posljednju borbu prije ove doživio je suprotnu situaciju. Također je odradio borbu na nogama, protiv Maxa Hollowaya, no tim putem je on dobio teške batine. Borba protiv Chan Sung Junga čekala se godinu dana, tj. otkako je prvi put dogovorena, a kad se napokon dogodila je Brian pokazao koliko je dobar i koliko je zapravo napredovao, odnosno izvukao pouke iz spomenutog poraza. Sad gleda prema borbi za titulu protiv Alexandra Volkanovskog, no nešto ga privlači možda i više od toga, revanš protiv Hollowaya.

"Rekao sam da ćemo se ponovno sresti. Znam da će Max ostati na vrhu, on nije tip koji će nakon poraza pasti i uništiti si karijeru. Isto tako nisam ni ja takav i večeras sam to dokazao. On će ostati na vrhu, ja ću ostati na vrhu i Volkanovski će biti na vrhu. Vjerujte mi, svi ćemo mi odraditi određeni broj rundi i jako dobro ćemo vas zabaviti", rekao je Ortega, objasnivši što bi bilo drugačije u novoj borbi protiv Maxa:

"Jednostavno bih ja izgledao drugačije. Ne želim sad ništa promovirati ili govoriti neke stvar. Znam da sam danas bolji borac nego što sam bio kad smo se borili i znam da će sve biti drugačije.

Brian je borac kojem je poraz od Hollowaya zapravo jedini u dosadašnjoj karijeri.

Na kraju je još otkrio kako će ponovno pustiti kosu, koja je bila njegov zaštitni znak.

"Zar stvarno mislite da bih ostao ćelav", rekao je još Ortega uz osmijeh.

Za očekivati je kako će njegova iduća borba biti za titulu, protiv Alexandera Volkanovskog. To je zapravo realna situacija, nakon što se borba između druga dva kandidata za izazivača, Zabita Magomedsharipova i Yaira Rodrigueza, nije uspjela ostvariti.

Linker
16. travanj 2024 04:15