UFC

Brian Ortega utučen je zbog nesretnog poraza: ‘Sve je išlo meni u korist, pobjeđivao sam‘

Brian Ortega i Yair Rodriguez

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Drugorangirani izazivač UFC-ove perolake kategorije izgubio je od Yaira Rodrigueza zbog ozljede ramena

Nitko se nije nadao da će meč Briana Ortege i Yaira Rodrigueza završiti u prvoj rundi, a naročito ne onako kako je završio. Nakon nešto više od četiri minute borbe, Ortegi je ‘‘iskočilo‘‘ rame prilikom jedne ‘‘grappling‘‘ sekvence i tu je borbi bio kraj.

Yair Rodriguez izjavio je odmah nakon meča kako je spreman za revanš, a Brian Ortega također je izrazio želju za time ukoliko Rodriguez ne dobije ‘‘title shot‘‘. Gotovo ništa nismo stigli vidjeti od ove dvojice, a sigurni smo kako bi gledali sjajan meč da nije došlo do ovakvog prekida.

Kroz te četiri minute, Rodriguez je pogodio 23 značajna udarca, a Ortega jedan manje. Bio je to podosta izjednačen meč. Rodriguez je djelovao nešto profinjenije u stojci, ali to se uostalom i očekivalo. Ortega je pokušavao doći do rušenja, a nedugo nakon prvog uspješnog rušenja zapravo je i došlo do prekida.

‘‘Grip je bio čvrst na mojoj ruci i došlo je do dislokacije. Nije tu bilo ‘armlocka‘ niti nekakvog zahvata, ništa od toga. Bila je to čudna nesreća. Prvi puta u karijeri ovo mi se dogodilo, prvi put ikada zapravo.‘‘, započeo je Ortega u razgovoru s Megan Olivi nakon meča, a zatim je iskazao dodatno razočaranje.

‘‘Sve je išlo meni u korist. Pobjeđivao sam svaku minutu te borbe. Držao sam se svoje taktike. Svijet je vidio da sam trebao pokazati ono što radim najbolje, a to su grappling i kontrola. Čim smo završili na tlu, moja ruka je iskočila.‘‘

Ortega je u nastavku razgovora dodao ‘‘kako će moliti Boga da ne mora na operaciju‘‘ u želji da se što prije vrati nastupima. Istaknuo je kako je već dvaput prošao kroz operaciju ramena i zna koliko je teško prolaziti kroz sve to.

Linker
25. travanj 2024 19:45