UFC

Yair Rodriguez nakon meča s Ortegom: ‘Bilo bi idealno boriti se protiv Volkanovskog, ali Dana odlučuje‘

Yair Rodriguez

 Screenshot (youtube, Ufc)
Trećerangirani izazivač perolake kategorije nije došao do pobjede onako kako se nadao

Više puta ovog tjedna Yair Rodriguez isticao je kako su mu iz UFC-a obećali napad na titulu u slučaju da pobijedi Briana Ortegu. Nadao se meksički borac ostaviti što bolji dojam i osigurati najveći meč u svojoj karijeri.

Pobjedu je ostvario, ali nažalost po njega, pobjedu kojom ne dobiva puno. Brian Ortega ozlijedio se krajem prve runde i sada je upitno hoće li čelnici UFC-a smatrati dovoljnim takvu pobjedu za napad na titulu. Slična situacija viđena je u poluteškoj kategoriji. Jan Blachowicz pobijedio je Aleksandra Rakića tako što se srpski borac ozlijedio, a izgledno je kako će Blachowicz trebati još jednu pobjedu prije napada na titulu.

Slično bi se moglo dogoditi i Yairu Rodriguezu, a Josh Emmett bi ga mogao preskočiti. Ako se Yaira pita, naravno da bi se on rado borio za titulu, ali svjestan je svoje situacije.

‘‘Idealna borba bila bi protiv Volkanovskog, ali on će neko vrijeme biti izvan pogona (zbog ozljede). Što god Dana odluči.‘‘, rekao je Yair na konferenciji za medije.

Prvak je početkom ovog mjeseca slomio šaku u meču protiv Maxa Hollowayja i neko vrijeme će izbivati iz kaveza. Možda bi najbolja opcija za UFC bila ugovaranje ‘‘title eliminatora‘‘ između Emeetta i Rodrigueza.

Kad je u pitanju meč s Ortegom i Brianova ozljeda, Yair Rodriguez nije siguran što se točno dogodilo, a opisao je trenutke u kojima je došlo do prekida meča.

‘‘Kad smo završili na podu, tražio sam polugu na ruci i snažno sam mu zarobio ruku. Pokušavao sam ga odgurnuti kako bih namjestio polugu. U trenutku kad je pokušao izvući ruku, vidio sam kako je napravio bolnu grimasu, dakle nešto se dogodilo. On se odmaknuo i legao je na pod, a zatim se uhvatio za rame. Ja sam prestao s borbom, shvatio sam da se nešto događa i stoga sam ga pustio te sam prestao s borbom. Pitao sam ga što se događa, a on je govorio: ‘Oh, moje rame, moje rame‘. Tu sam jednostavno stao.‘‘, rekao je Rodriguez, a zatim se osvrnuo na dotadašnji tijek meča.

‘‘Mislim da sam dobro odrađivao borbu. Povezao sam nekoliko dobrih direkata, a nekoliko puta sam lijepo pogodio desnicom, ‘overhandom‘ i nečim poput ‘crossa‘. On je malo zateturao. Pogodio sam i s nekoliko dobrih low kickova i high kickova.‘‘, dodao je Yair.

Zanimljivo je kako Ortega smatra da je bio bolji od Yaira u svakom trenutku ovog meča. Realnost je da je Yair ipak bio nešto bolji u stojci, a najveće Ortegine prijetnje trebale su doći onda kad je odveo borbu u parter. Nažalost po njega, došlo je do kobne ozljede ramena i nismo saznali tko je bolji borac između ovog dvojca.

Linker
26. travanj 2024 16:11