UFC

Briljantni O‘Malley još jednom slavio nokautom, Kara France prebio i završio Garbrandta

Sean O'Malley

 Carmen Mandato/Getty images/ProfimediaN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/Getty Images/Profimedia
Dvije od prve tri borbe glavnog programa UFC 269 priredbe apsolutno su opravdale očcekivanja

Vrlo dobar izbor napravio je UFC po pitanju tri borbe koje su trebale poslužiti kao uvod u dva okršaja za titulu. Možda smo tek malo ostati razočarani borbom Geoffa Neala i Santiaga Ponzinibbija, no prije svega zbog toga što smo poznavajući borce očekivali pravi rat. Umjesto toga dobili smo tri runde nadmudrivanja na nogama. Činilo se da je Argentinac borbu bolje otvorio, no kako se prva runda bližila kraju, tako je Neal sve više pogađao. Drugu rundu Ponzinibbio ipak nije dozvolio promjenu ritma kojim ju je otvorio, a jednim rušenjem ju je svakako potvrdio pa se u treću ušlo u egalu. Posljednja dionica ove borbe svakako je bila i najzanimljivija, budući da su obojica osjetili potrebu napraviti nešto više. Dva suca procijenila su kako je u tome uspio Neal, dok je Ponzinibbiju pripala tek jedna sudačka kartica, tako da je "Handz of steel" prekinuo niz od dva poraza.

image

Geoff Neal i Santiago Ponzinibbio

Carmen Mandato/Getty Images/AFP

Druge dvije borbe ovog dijela programa donijele su puno više uzbuđenja, u prvom djelu na račun načina na koji su završile.

Cody Garbrandt najavio je kako ovom priredbom kreće njegova vladavina u muha kategoriji, no spotaknuo se već na prvom ispitu, u borbi protiv Kaija Kara Francea, borca koji niti nije ona sama elita iste. Ali, Novozelanđanin je sposoban izuzetno snažno udariti, dok "No Love" baš i nema bradu kojom se može pohvaliti. To se potvrdilo i ovog puta. Već sam uvod borbe dao nam je do znanja kako bi ovo mogao biti okršaj u kojem će jedan pasti. Obojica su bili beskompromisni i prepuni elana, no Kara France se od samog početka činio brži. Tu svoju brzinu najbolje je uspio kapitalizirati sredinom runde, kad je provukao desni "overhand" udarac, kojim je Garbrandta poslao na pod. Ovaj se pokušavao oporaviti, no uskoro prima još jedan ozbiljan udarac. Ipak, pokazivao je veliku želju nastaviti, čak je i pozvao Kaija u novi napad. Na to je Cody odgovorio ulaskom u rušenje, no brzo se njegov protivnik ustaje, a onda slijedi nova kanonada udaraca i novi pad Codyja, nakon kojeg se on više nije mogao oporaviti te je došlo do prekida.

image

Kai Kara France i Cody Garbrandt

Carmen Mandato/Getty Images/AFP

Glavni program u svom stilu otvorio je Sean O'Malley. Nadolazeća zvijezda svakom borbom izgleda sve bolje i trebao bi od idućeg tjedna napokon pronaći svoje mjesto na rankingu, posebno nakon manire u kojoj je završio Rauliana Paivu. Ponovno je kroz borbu prezentirao svoj atraktivni stil te je izgledao vrlo opušteno i lako na nogama. Trebalo mu je ipak otprilike pola runde dok nije prepoznao gdje su mu najveće prilike, a onda je krenuo "Sugar show". Može Sean zahvaliti svom protivniku iz Brazila što je prihvatio otvorenu borbu, jer pitanje je bi li ga inače završio na način kakvim je to napravio. U trenucima kad se Paiva sve više opuštao i napadao, došlo je do strašnog desnog krošea nakon kojega Paiva završava na podu Pokušavao se vratiti, ali nevjerojatna je brzina i preciznost O'Malleya kad prepozna svoju priliku. Uslijedila je kanonada udaraca koji su pronalazili metu i sudac nije imao druge nego prekinuti borbu.

image

Sean O'Malley

Carmen Mandato/Getty Images/AFP

Linker
24. travanj 2024 16:52