UFC

Askar Askarov prozvao Kai Kara-Francea: ‘Može li itko iz tvoje države pobijediti Dagestanca?‘

Askar Askarov

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Neporaženi ruski borac ne proziva često protivnike putem Twittera

Već neko vrijeme Kai Kara-France dobro kotira unutar UFC-ove muha kategorije. Međutim, prošlotjedna pobjeda nad Codyjem Gabrandtom najveća je u karijeri ovog 28-godišnjaka koji trenutno okupira šesto mjesto unutar kategorije. Još jedna dobra pobjeda mogla bi ga dovesti do napada na titulu koju će Brandon Moreno 22. siječnja braniti protiv Deivesona Figueireda.

Jedan od visokorangiranih boraca muha kategorije odlučio je prozvati KKF-a u nadi da će njihov meč odlučiti tko će biti idući izazivač. Radi se o Askaru Askarovu (14-0-1, 3-0-1 UFC). Dagestanac je neporažen u 15 profesionalnih MMA mečeva, a prvak Brandon Moreno jedini je borac kojeg Askarov nije uspio poraziti. Meksikanac i Rus remizirali su 2019. godine. Mnogi su smatrali da Askarov zaslužuje biti idući izazivač i prije nego Deiveson Figueiredo, ali Brazilac je dobio priliku za trilogiju protiv Morena. Askarov je jedno vrijeme bio ozlijeđen te je u sedmom mjesecu otkazao meč protiv Alexa Pereza. U prilog mu ne ide niti činjenica da je pao vagu u posljednjem nastupu. Naime, Askarov se pojavio sa 127 ''pounda'' u trećem mjesecu, kad je savladao Josepha Benavideza. Premašio je Askar Askarov granicu kategorije za 1 ''pound'', a to je nešto što čelni ljudi promocije nikad ne vole vidjeti. Svjestan je i Askarov kako mu treba još jedna pobjeda za napad na titulu, a Kai Kara-France adekvatan je protivnik.

''Kai Kara-France, želim ti pružiti priliku da se boriš u meču za izazivača. Ja sam broj dva, a ti si broj šest. Idemo vidjeti može li itko iz tvoje države pobijediti nekog iz Dagestana. Znamo što se dogodilo prošli puta.'', napisao je Askarov putem Twittera, aludirajući na poraz Dana Hookera u meču protiv Islama Makhacheva.

Jedan od fanova Askara je podsjetio da je pao na vagi prošli put, a Kai Kara-France nasmijao se na taj komentar. Inače, kad su u pitanju obračuni Dagestanaca i Novozelanđana, fanovi u komentarima nisu propustili priliku da istaknu pobjedu Brada Riddella koji je u drugom mjesecu 2020. godine savladao Dagestanca Magomeda Mustafaeva. Nema sumnje kako bi Kai Kara-France pristao na pokušaj da dodatno popravi učinak Novozelanđana, a pobjeda protiv Askarova, gotovo sigurno bi ga dovela do ''title shota''.

Linker
25. travanj 2024 14:52