UFC

Britanska braća ozbiljnih namjera: 'Ove godine imat ćemo titule prvaka u UFC-u i Bellatoru'

Leon i Fabian Edwards
 screenshot/Youtube
U vrijeme kad su uspješna braća u MMA-u postala sve rjeđi slučaj, priča Leona i Fabiana Edwardsa posebno upada u oči. Ova dva Britanca jednako uspješno napreduju prema vrhu dvije najveće svjetske MMA promocije te najavljuju kako će do kraja ove godine držati titule prvaka u UFC-u i Bellatoru.

28-godišnji Leon Edwards (18-3, 10-2 UFC) trenutno je vlasnik jednog od najboljih pobjedničkih nizova u cijelom sportu. Osam pobjeda u UFC-ovoj velter kategoriji rezime je koji ga je doveo gotovo do borbe za titulu. Nju bi zapravo trebao izboriti ako idućeg mjeseca na Fight Nightu u Londonu uspije savladati Tysona Woodleya.

S druge strane imamo njegovog dvije godine mlađeg brata Fabiana (9-0, 5-0 Bellator) koji jednako uspješno napreduje u srednjoj kategoriji druge najveće svjetske promocije. Njemu bi pobjeda u idućoj borbi, koju još uvijek nema dogovorenu, mogla donijeti napad na titulu odmah iza Douglasa Lime koji će Gegarda Mousasija izazvati u svibnju.

Leon, nadimka Rocky te Fabian nadimka Asassin (ubojica) tako bi do kraja godine mogli napraviti velike stvari, koje je upravo Fabian najavio putem objave na Twitteru.

"Ove godine ispisat ćemo povijest. Moj brat i ja osvojit ćemo titule u dvije najveće MMA organizacije na svijetu", napisao je mlađi i još uvijek neporaženi brat Edwards.

Braća inače dolaze iz Teama Renegade u Birminghamu, gdje zajedno s njima trenira i bivši Cage Warriors prvak te novi UFC borac Jai Herbert, od kojeg se također jako puno očekuje.

Linker
06. svibanj 2024 00:14