UFC

Britanski UFC-ov hit teškaš novu pobjedu tražit će protiv iskusnog Dagestanca

Tom Aspinall

 Louis Grasse/PxImages/Newscom/Profimedia
Shamil Abdurakhimov nekako je ijoš uvijek Top 10 UFC teškaš i još jednom će braniti svoju poziciju

28-godišnji britanski borac Tom Aspinall (11-2, 4-0 UFC) jedan je od najuzbudljivijih nadolazećih MMA boraca, posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da se radi o teškašu. Otkako je pojačao roster UFC-a, timski kolega Darrena Tilla brzinski je naslagao četiri pobjede prekidom i našao se na 11. mjestu ljestvice izazivača. Peta borba donijet će mu i napad na mjesto u Top 10 poretku.

Za to mjesto borit će se protiv teškaša za kojeg se samo možemo upitati što on još uvijek tamo radi. To je Shamil Abdurakhimov (20-6, 5-4 UFC), 40-godišnji Dagestanac koji je u posljednje dvije borbe poražen prekidom, a zbog slabije aktivnosti za pobjedu ne zna još od travnja 2019., kad je savladao Marcina Tyburu. Ipak, nekako i dalje egzistira na osmom mjestu ljestvice kategorije, s kojeg će ga 12 godina mlađi Englez sad pokušati skinuti.

Kad kažemo sad možda smo malo ipak uranili, budući da je borba ugovorena za 19. ožujka iduće godine. Zašto tako kasno, ne znamo. Možemo samo pretpostaviti kako UFC upravo taj datum planira za novi pokušaj povratka u Europu, prije svega u Englesku, pa je zbog toga i nova engleska nada stavljena na toliko čekanje nove borbe. On je posljednji put nastupio 4. rujna, na priredbi koja je također bila prvobitno planirana za London, prije nego je zbog organizacijskih problema premještena u Las Vegas. Tamo je savladao Sergeya Spivaka.

Aspinall svakako spada u grupu nadolazećih teškaških zvijezda, iz koje se prvi probio Ciryl Gane, no tu su osim Aspinalla još Chris Daukaus i Sergey Pavlovich koji uspješne grade svoj put prema vrhu.

Linker
17. travanj 2024 19:31