UFC

Vicente Luque: ‘Ja već treniram za borbu protiv Natea Diaza na deset rundi‘

Vicente Luque

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Brazilski nokauter službena je rezerva glavne borbe UFC 268 priredbe

Pored svih trenutnih UFC-ovih velteraša iz samog vrha promocije, nekako se najmanje spominje Vicentea Luquea. 29-godišnji Brazilac svoju priču izgradio je podosta u tišini, posebno ako uzmemo u obzir da je itekako imao na čemu graditi nešto puno jače. Naime, on je trenutno na deset pobjeda iz posljednjih 11 nastupa, a sve te pobjede osim jedne ostvario je prekidom. 2021. također mu je sjajna. Završio je Tyrona Woodleya i Michaela Chiesu, obojicu D'arce gušenjem, čime je dokazao da nije samo nokauter nego da ima sposobnost pobjeđivati na razne načine.

Iduću borbu trenutno nema ugovorenu, a ovog tjedna bit će u New Yorku, spreman uskočiti u glavnu borbu UFC 268 priredbe, ako se nešto dogodi Usmanu ili Covingtonu. Prihvatio je tu tzv. poziciju rezerve nakon što je istu odbio Leon Edwards, no on se zapravo priprema za nešto drugo. Vjeruje da će u prosincu odraditi borbu protiv Natea Diaza.

"Da ja odlučujem o tome, ta borba bi se dogodila. Već treniram s tom mišlju. Bit ću spreman za prosinac. UFC zna da sam zainteresiran, a i Nate se čini takav. Barem je to napisao na Twitteru. Za mene je to već dogovoreno, samo mi dajte datum. Treniram i bit ću spreman", rekao je Luque u razgovoru za MMA Fighting, dodavši kako je spreman prihvatiti i novo pravilo, predloženo od strane fanova obitelji Diaz:

"Volim se boriti i volim izazove. Nikad do sada nisam se borio na pet rundi, no još bolje ako bih morao ići na deset. Bio bi to još veći izazov, protiv čovjeka za kojeg se zna kakav je po pitanju kondicije. Nate ima sjajan cardio. Što dulje borba traje, to je bolje za njega pa je to savršen test za mene, vidjeti mogu li durati deset rundi. Želim izazov i to me jako motivira."

"Silent Assasin" trenutno je na četvrtom mjestu ljestvice izazivača, a ispred sebe, osim prvaka Usmana, ima Covingtona, svog najboljeg prijatelja Gilberta Burnsa te Leona Edwardsa. Upravo Englez je borac koji je u prednosti ispred njega po pitanju idućeg izazivača. No, isto tako Edwards ima ugovorenu borbu protiv Jorgea Masvidala. Luque tako traži neku još jaču borbu kojom će za možda uspjeti prestići:

"Trenutno mi trebaju velike borbe. U dobrom sam nizu i u dobroj poziciji. Ali, nešto mi nedostaje da bih došao do te borbe za titulu. Imamo Leona Edwardsa koji je u sjajnom nizu i u sportskom smislu je on taj koji ju zaslužuje prije mene. Tako da ja sad trebam napraviti nešto nakon čega će UFC reći kako sam ipak ja taj koji bi se trebao boriti za titulu. Mislim da bi Nate bio taj tip, njegovo ime već je zapisano u UFC povijesti i pobjeda nad njim bi me gurnula u borbu za titulu."

Ipak, ono najvažnije mu je da se do kraja ove godine bori još jednom. Gledajući da se radi o vrlo aktivnom borcu, koji se u posljednje tri godine borio osam puta, to nas ne treba čuditi.

“Trenutno je situacija takva da ostajem spreman. Želim biti tu ako se pojavi prilika. Treniram, nebitno za studeni ili prosinac. Vidjet ćemo što će se dogoditi s borbom Usmana i Covingtona, nakon nje ćemo imati puno jasniju sliku", potvrdio je sjajni Brazilac.

Linker
19. travanj 2024 15:23