UFC

Colby Covington prozvao niz boraca: ‘15 godina prebijao sam Masvidala u dnevnom boravku‘

Colby Covington

 Screenshot (youtube, Espn)
Ponajbolji velteraš svijeta nije bio štedljiv na prozivkama tokom posljednjeg medijskog nastupa

UFC-ov izazivač za pojas u velter kategoriji, odradio je sinoćnju konferenciju za medije u svom stilu. Colby Covington proteklih tjedana nije bio naročito glasan kao što inače bude ususret svojim mečevima, no čini se da sve nadoknađuje u tjednu prije borbe. Imali ste jučer prilike čitati o novom nadimku Khamzata Chimaeva koji mu je nadjenuo upravo Covington, no ‘‘Chaos‘‘ se dotaknuo i niza drugih boraca. Naravno da je njegov protivnik Kamaru Usman također jedan od njih.

‘‘Marty Fakenewsman se borio s borcima lake kategorije. On se nije borio s velterašima kao što sam ja to radio. Odradio je mečeve protiv tipa koji je ‘journeyman‘ s medijskim ‘hypeom‘ iza sebe. Govorim o ‘Uličnom Judi‘ Masvidalu. Tip ima dvoznamenkast broj poraza, gotovo 20 puta je izgubio (15 puta gubio je Jorge Masvidal, op.a.). Usman je nokautom protiv takvog tipa postao pound-for-pound najbolji borac? Ja sam to radio posljednjih 15 godina. Prebijao sam Masvidala, svake večeri bih ga besplatno nokautirao u našem dnevnom boravku, dok smo živili zajedno. Ne postoji tip na UFC-ovom rosteru kojeg ‘Ulični Juda‘ može trenutno pobijediti. Tip je ispran. Gledao sam njegovu disciplinu godinama dok smo trenirali. On je ništa, nema nikakve vještine.‘‘, započeo je Covington.

Iako je Usman nakon pobjede protiv Covingtona odradio tri meča, a u barem dva je oduševio (revanš s Masvidalom i borba protiv Burnsa), čini se kako Colby nije impresioniran protivnicima koje je Nigerijac porazio u tom periodu.

‘‘Nema ničeg impresivnog i časnog u tim pobjedama, niti u pobjedi protiv onog drugog tipa. ‘Dilbert‘ (Gilbert Burns) je borac lake kategorije. Tipa je nokautirala prostitutka (Dan Hooker). Što je časno u tome? Na temelju čega je on pound-for-pound broj jedan? Razotkrit ću ga u subotu navečer, a ‘Marty Juiceman‘ neće se imati gdje sakriti.‘‘, dodao je američki borac.

Ukoliko Colby Covington savlada Usmana, postat će prvakom UFC-ove velter kategorije. Iako je konkurencija u toj kategoriji izuzetno dobra, ‘‘Chaos‘‘ već gleda i prema drugim kategorijama. Naime, 33-godišnjak tvrdi kako je otvoren za mečeve u lakoj, ali i u srednjoj kategoriji.

‘‘Apsolutno, obje težinske kategorije otvorene su za mene. Tip u srednjoj kategoriji (Adesanya) ne zna hrvati. Rušio ga je tip koji nikad u životu nije hrvao (Jan Blachowicz). U nižoj kategoriji, onaj tip (Charles Oliveira) također je ispran.‘‘, objašnjava Colby.

Kad je laka kategorija u pitanju, Colby je poprilično zainteresiran za jedno ime. Radi se naravno o Dustinu Poirieru, borcu s kojim Covington ima određenu povijest te postoji ‘‘zla krv‘‘ među njima.

‘‘Rado bih stavio svoje ruke na močvarno smeće iz Louisiane, Dustina Poiriera. On je pričao sva ta sranja medijima govoreći kako bi se borio sa mnom. Reci kada i gdje. Učinimo to. Povedi tu razvratnicu od svoje žene i toga malog kojeg nazivaš svojim djetetom.‘‘, pomalo u McGregorovom stilu osvrnuo se Colby na Dustina Poiriera.

U svakom slučaju, moglo bi se reći kako se radi o jednom uobičajenom medijskom nastupu za Colbyja Covingtona. Međutim, glavni nastup čeka ga u ranim nedjeljnim satima kada će kročiti u ring protiv Kamarua Usmana.

Linker
28. travanj 2024 17:37