UFC

(VIDEO) Surinamska 'zvijer' nastavlja čistiti tešku kategoriju! Pogledajte ekspresni nokaut protiv bivšeg prvaka!

Rozenstruik vs. Arlovski
 screenshot
Treća borba u UFC-u i treća nokaut pobjeda za Jairzinha Rozenstruika (9-0). Surinamski teškaš za pobjedu protiv Andreija Arlovskog trebao je samo pola minute i zapravo jedan pravi udarac. To je bio kratki lijevi kroše koji je sjeo iza uha bivšeg prvaka. Pogledajte ga!

Nakon što je prvo riješio Juniora Albinija, a onda i Allena Crowdera nakon samo devet sekundi, Jairzinho Rozenstruik poslao je poruku teškoj kategoriji. Svi su bili svjesni kako se pojavio borac koji pogađa nevjerojatno jako i precizno, no trebala je još jedna potvrda prije nego ga apsolutni svi shvate ozbiljno. Nakon današnje borbe se to vjerojatno dogodilo.

Andrei Arlovski bio je dobar ispit. Bivši prvak posljednjih osam borbi došao je do sudačke odluke i nitko ga nije nokautirao još od siječnja 2017. godine, kad je to napravio jedan drugi teškaš koji je u tom trenutku gradio svoj hype. Riječ je o Francisu Ngannou. On je tim putem napravio ključni korak u svom uzletu prema vrhu, a sad se može reći da je to isto napravio i Surinamac.

Nakon otprilike pola minuta prve runde njihove UFC 244 borbe, Arlovski je odlučio ući u razmjenu s Jairzinhom. Krenuo je prema naprijed, no u tom svom napadu ostavio je desnu stranu svoje glave otvorenom. Nije tu Rozenstruik imao puno prostora za udarac, no izvukao je maksimom iz tog što mu je ponuđeno. Jedan kratki lijevi kroše završio je iza uha Arlovskog, a ovaj istog trenutka na podu. Nevjerojatno precizan udarac iz pozicije gdje se činilo da neće moći stvoriti dovoljno snage. No, kad je ovako sjajno izvedeno, padaju i najveći. A Andrei Arlovski svakako ulazi u tu grupu. Pogledajte udarac kojim je Jairzinho Rozenstruik sebe predstavio vodećim teškašima uz jasnu poruku kako ga neće još dugo moći izbjegavati.

Linker
26. travanj 2024 09:18