UFC

Bryan Barberena voljan je uskočiti na ‘short notice‘ protiv Shavkata Rakhmonova

Bryan Barberena

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Veteran je spreman boriti se protiv opasnog Rakhmonova nakon što je borba protiv Neala propala, no ima samo jedan uvjet

Jučer se pojavila vijest kako se Geoff Neal povukao iz borbe protiv Shavkata Rakhmonova samo dva tjedna prije, a razlog je još uvijek nepoznata ozljeda. No to i više nije toliko bitno jer je borba propala, a UFC je Shavkatu obećao pokušati pronaći zamjenu.

Veteran Bryan Barberena rekao je da je spreman uskočiti na ‘‘short notice‘‘ protiv jednog od najtalentiranijih boraca u velter kategoriji, a na to je Rakhmonov i pristao. UFC se povodom toga još nije oglasio, no ukoliko su obje strane voljne pristati na taj meč, nije nemoguće da ćemo ovo ipak i gledati.

Jedini uvjet koji je Barberena postavio jest da se borba održi na 81 kg, što i ne bi bilo loše za Rakhmonova jer bi ostao aktivan, kamp mu ne bi propao i morao bi skidati manje kilograma. Iako je meč protiv Neala sigurno bio puno kompetitivniji, najgori mogući scenarij za Rakhmonova, ali i za svakog borca općenito je da mu propadne kamp. Stoga ne čudi činjenica da bi Rakhmonov u ovom trenutku vjerojatno pristao na bilo koga.

Inače, Rakhmonov je neporažen borac koji je u svojoj karijeri slavio 16 puta. Osam nokauta i osam ‘‘submissiona‘‘ krase njegov omjer, te ga se s pravom naziva jednim od najvećij talenata velter kategorije.

S obzirom da su obje strane pristale na meč, sada je na potezu UFC.

Linker
20. travanj 2024 06:13