UFC

Bryce Mitchell otpao iz borbe s Evloevim, UFC ekspresno našao zamjenu

Bryce Mitchell

 DIEGO RIBAS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Diego Ribas/shutterstock Editorial/profimedia
UFC 288 održat će se ove subote, 6. svibnja u Prudential Centeru u New Jerseyju

UFC-ova priredba 288 proteklih je tjedana bila opterećena ozljedama na ‘‘main cardu‘‘, a sada je Bryce Mitchell taj koji se morao povući iz borbe protiv Rusa Movsara Evloeva. Izvori su za ESPN potvrdili da je promotor u zadnji tren angažirao Brazilca Diega Lopesa kao zamjenu koja će uskočiti u borbu na ‘‘short notice‘‘.

Lopes (20-5) od 2016. godine živi u Puebli u Meksiku gdje je osnovao momčad Brazilian Warriors. Bio je prvak lokalnih promocija kao što su JFL, XFL i kasnije Lux Fight League, gdje je imao priliku svladati veterane UFC-a kao što su Rony Jason, Marco Beltrán i Masio Fullen prije nego što je otišao u Contender Series 2021. godine. Tamo je izgubio borbu zbog dva uboda u oko protiv svog sunarodnjaka Joandersona Brita, a sada će debitirati u najjačoj svjetskoj MMA promociji, no čeka ga vrlo težak zadatak.

Movsar Evloev slovi kao jedan od najopasnijih boraca u perolakoj kategoriji. Neporažen je sa 16 pobjeda, od kojih je šest pod okriljem UFC-a. Posljednju borbu odradio je u lipnju prošle godine na UFC Fight Night 207 gdje je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Dana Igea. Sve borbe u najjačoj svjetskoj promociji pobijedio je sudačkom odlukom, a budući da Lopes jako kasno upada u ovu borbu, vidjet ćemo hoće li se taj trend i nastaviti.

UFC 288 održat će se ove subote, 6. svibnja u Prudential Centeru u New Jerseyju, a događaj će predvoditi borba za pojas u bantam kategoriji između Aljamaina Sterlinga i povratnika Henryja Cejuda.

Linker
25. travanj 2024 07:25