UFC

(VIDEO) Topuria je te večeri hladnokrvno prebio Brycea Mitchella: Prisjetite se tog majstorskog nastupa

Ilia Topuria (lijevo) i Bryce Mitchell (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
26-godišnji ‘‘El Matador‘‘ potencijal je za najveće stvari u perolakoj kategoriji

Na mala vrata Ilia Topuria ušao je u UFC drugom polovicom 2020. godine. Španjolsko-gruzijski borac tada je uskočio na ‘‘short notice‘‘ protiv Youssefa Zalala samo desetak dana uoči samog eventa. Zalal je u tom trenutku bio na omjeru 3-0 unutar UFC-a i čak se stvarao određeni ‘‘hype‘‘ oko njega.

Topuria nije pretjerano mario za ‘‘hype‘‘ i porazio je Zalala jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde. Imao je Ilia malih problema u trećoj rundi, što ne čudi s obzirom da se radilo o meču na ‘‘short notice‘‘, ali odmah se vidjelo da se radi o vrlo perspektivnom borcu.

Nepuna dva mjeseca kasnije uslijedio je meč protiv Damona Jacksona, a Topuria je u tom meču još bolje prezentirao svoje kvalitete. Nakon dvije minute i 38 sekundi Topuria je nokautirao Jacksona. Uslijedile su još dvije pobjede u periodu nakon toga, a krajem 2022. godine Topuria se našao na najtežem ispitu u dotadašnjoj karijeri.

UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ uparili su ga s Bryceom Mitchellom, tada devetorangiranim izazivačem i borcem koji je bio neporažen nakon prvih 15 nastupa u karijeri. Mitchell je u meč ušao nakon sjajne pobjede nad Edsonom Barbozom i mnogi su se pitali kako će se Topuria nositi s ‘‘grapplingom‘‘ Mitchella koji je također i fizički vrlo jak borac u toj kategoriji.

Ispostavilo se da je Ilia Topuria jednostavno razina iznad Mitchella. Već u prvoj rundi vidjelo se da je Topuria puno konkretniji u stojci, a obranio je četiri od ukupno pet Mitchellovih pokušaja rušenja. Čak i kad ga je srušio Mitchell, Topuria nije trebao dugo da se vrati na noge i izvukao se bez većih posljedica.

Mitchell je u drugoj rundi imao još četiri neuspješna pokušaja rušenja, a kako je meč odmicao, Mitchell je padao kondicijski, ali i mentalno. Topuria je ‘‘namirisao krv‘‘ i doslovno je prebio Brycea Mitchella u toj drugoj rundi. Kako bi ostavio još jači utisak, Topuria je odlučio Mitchella završiti ‘‘submissionom‘‘, jer Mitchell je do tada bio na glasu kao jedan od boljih ‘‘grapplera‘‘ u kategoriji.

Topuria je te večeri u Las Vegasu pružio uvjerljivo najbolji nastup u dotadašnjoj karijeri i dokazao je kako se radi o potencijalu za najveće stvari. Ovaj vikend Topuriju čeka novi nastup, a protivnik će mu biti Josh Emmett. Bit će to šansa za dodatni iskorak, a ususret meču između Emmetta i Topurie, UFC nas je odlučio podsjetiti na Topurijin majstorski nastup protiv Mitchella.

Snimka meča nalazi se ispod teksta, a vjerujte nam da se isplati ponovno pogledati tako dobar nastup.

Linker
28. travanj 2024 07:36