UFC

Burns i Chimaev otvoreno traže borbu, što UFC još uvijek čeka?

Gilbert Burns

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA
Unatoč interesu oba borca, UFC još uvijek nije potvrdio borbu Khamzata Chimaeva i Gilberta Burnsa

Još prije desetak dana, Khamzat Chimaev i Gilbert Burns su kroz razmjenu poruka na Instagramu potvrdili kako su zainteresirani za međusobni okršaj, borbu koja prema aktualnim referencama itekako ima smisla. UFC tim putem nije reagirao, unatoč tome što obojica imaju želju što prije ugovoriti idući nastup pa su se mnogi zapitali gdje je zapelo.

Chimaev je sad na svom YouTube kanalu progovorio o potencijalnim borbama, gdje se posebno osvrnuo na Burnsa, otkrivši kako nema ništa protiv toga da njih dvojica odrade borbu u Brazilu.

"Svi govore o meni, ali nitko se ne želi boriti jer znaju da ću sve ubiti. Meni iskreno nije bitno tko će doći. Gilbert Burns govori o Brazilu. A ja sam veći Brazilac od njega jer mi je trener Brazilac. Plavi sam pojas kod Alana Finfoua Nascimenta. I znam za nekoliko slučajeva gdje je moj trener sredio Burnsa. Ugušili bismo ga. Finfouov plavi pojas protiv crnog pojasa. Drag mi je taj tip, vrlo je zabavan i dobar momak. Želim se boriti protiv njega, a u ratu ne možeš biti dobar prema bilo kome. Želim pojesti svakoga, uzeti moj novac i moj pojas. Gladan sam. Kad govorim o drugim borcima odmah ogladnim", rekao je Chimaev.

Nije dugo trebalo da se pojavi Burnsov odgovor, ovog puta preko Twittera, koji je i inače najčešće sredstvo komunikacije UFC boraca sa svijetom.

"Organiziraj to Dana White. Ja sam apsolutno za. Pet rundi u Brazilu. Majmun protiv vuka. Idemo malo grapplati", napisao je Durinho.

Sve je jasno. Borci su zainteresirani, a već se glasno govori o tome kako će se Octagon u svibnju vratiti u Brazil. Jedino nikome nije jasno što UFC još uvijek čeka s ugovaranjem borbe, koja bi uistinu bila legitimni "title eliminator", odnosno borba za idućeg izazivača Kamarua Usmana. Ili za Leona Edwardsa, očitog idućeg izazivača, ako uspije nastaviti svoj sjajni niz pobjedom nad prvakom.

Linker
20. travanj 2024 00:12